• Oosterhaven, Groningen
  • 0616814686

Bloggen op het Wad

met Blogcoach Bastiaan Vercouteren

18 – 23 juni 2023

Leer in 5 dagen hoe je inspirerende blogs maakt

die jouw bedrijf meer bekendheid geven.

In een creatieve omgeving en samen met een selecte groep enthousiaste ondernemers kom je tot rust en tot schrijven.

Uitzicht over de Waddenzee vanaf de haven van west-terschelling

Laat je kennis stromen

Ondernemers die meer bekendheid willen, moeten niet roepen hoe goed ze zijn. Ze moeten het laten zien.
Een blog is daar nog altijd een van de krachtigste middelen voor.
Door jouw kennis, ervaring en expertise op te schrijven en te delen, leert jouw doelgroep je beter kennen. Waardoor ze sneller met jou in zee gaan.

Over zee gesproken…

Je krijgt nu de bijzondere mogelijkheid om te leren bloggen op het Wad met de hulp van een professionele blogtrainer. In vijf dagen leer je hoe je jouw kennis effectief omzet in een persoonlijke, creatieve, maar vooral pakkende tekst.

De lessen vinden plaats op onze klipper en in de buitenlucht van de plekken waar we regelmatig aanleggen of droogvallen.

Laat je inspireren door de omgeving van de wadden. Vind de rust om jouw creativiteit op te laten bloeien. Leer van andere ondernemers en deel elkaars ideeën. Laat je kennis stromen!

Dit is jouw persoonlijke blogcoach

Bastiaan Vercouteren (50) is tekstschrijver, blogger en een bevlogen blogtrainer. In 2016 richtte hij Blogkracht.nl op om van ondernemers betere bloggers te maken. Hij is er namelijk van overtuigd dat ondernemers veel beter over hun eigen bedrijf kunnen bloggen dan dat ze daar een tekstschrijver voor inhuren. Ondernemers kennen hun eigen bedrijf immers het beste en kunnen er daardoor veel authentieker over bloggen.

Naast bloggen houdt Bastiaan van wandelen en is hij een groot liefhebber van de Nederlandse natuur en van het Waddengebied in het bijzonder. Zijn favoriete eiland is Vlieland waar hij als kind al vele vakanties doorbracht. Maar eigenlijk hebben alle eilanden hun eigen charme, vindt hij.
Ga je met hem de Waddenzee op om daar te leren bloggen?

droogvallen-waddenzee-nova cura -avontuur -
92378B39-2593-4406-8632-7047B8FA4972_1_105_c
klipper nova cura onder zeil op waddenzee

Inspiratie op het Wad

We zeilen deze week over de oostkant van het Wad: de grootste wildernis van Nederland. Het is er ruig, rustig en continu in beweging. Naarmate je er langer bent, ga je meer zien, voelen, horen en ruiken en komen er nieuwe woorden in je op.

Je raakt geïnspireerd. Door Lepelaars, zandpatronen, zeilmanoeuvres.
De dynamiek aan boord, spieren die je nog niet kende. Wandelen op het wad, tussen de meeuwen en de mosselbanken. Het lichtritme van de vuurtorens. De kleur van het water. De schoonheid van een naderende bui. Het slik tussen je tenen als je over het wad loopt naar de uiterste oostpunt van Ameland.

Dan ga je schrijven…

Voordelen van deze vijfdaagse

  • Leren bloggen in een inspirerende omgeving
  • Een blogtrainer aan je zijde die je al je vragen kunt stellen (mits het over bloggen gaat…)
  • Sparren en kennisdelen met een groep enthousiaste ondernemers
  • Je gaat naar huis met een topblog en een boot vol ideeën voor komende blogs

Wil je boeken? Kijk kop deze pagina hoe dat werkt.

Voor wie is Bloggen op het Water interessant?

  • Voor ondernemers die veel te vertellen hebben, maar nog niet zo goed weten hoe.
  • Voor ondernemers die zich graag laten inspireren door de rust van de natuur en de stilte van het water
  • Voor ondernemers die trots zijn op hun onderneming en daarom zichtbaarder willen worden
  • Voor ondernemers die energie halen uit het sparren en samenwerken met andere ondernemers
  • Voor ondernemers die willen dat klanten sneller met hen in zee gaan!
Aan dek van de klipper Nova Cura voor een zeilreis over de Waddenzee

Het programma

 

Opstappen

Je kunt om 17 uur aan boord stappen van de Nova Cura in Lauwersoog.
De exacte locatie ontvang je nog.
Daar is er tijd voor inkwartieren, kennismaken en samen eten.

 

Laat je kennis stromen

Op de eerste dag ga je op zoek naar de kennis die in jou zit en die waardevol is om te delen. Je leert wat belangrijk is in een blog en waarover je allemaal kunt bloggen.

In de buitenlucht: met de andere deelnemers bespreek je elkaars ideeën waardoor je ze steeds scherper krijgt

Resultaat: je eindigt deze dag met een idee voor je eerste blog en een goudmijn aan andere blogonderwerpen waar je minimaal een jaar mee vooruit kunt.

 

 

Volle kracht vooruit

Bloggen hoeft niet veel tijd te kosten en niet ingewikkeld te zijn. Je leert hoe je met de OSB-methode snel, eenvoudig en gestructureerd een krachtige blog maakt waarin jouw verhaal tot zijn recht komt.

In de buitenlucht: bloggen is net praten, door je verhaal te bespreken met de anderen, begint je blog vanzelf vorm te krijgen

Resultaat: de structuur van je eerste blog staat in de steigers; het schrijven kan beginnen!

 

 

Een zee van (creatieve) woorden

Je hoeft geen creatief schrijfwonder te zijn om te bloggen. Maar een beetje originaliteit kan geen kwaad. Hoe zorg je ervoor dat jouw tekst net even die wow-factor krijgt.

In de buitenlucht: waar anders dan in de inspirerende waddenomgeving kun je je creativiteit laten opleven? Dus daar zullen we vandaag dan ook vooral zijn.

Resultaat: je kent de belangrijkste schrijftips om jouw verhaal op een aantrekkelijke manier op te schrijven.

 

 

Aan boord!

Een blog wordt alleen geopend als de titel aantrekkelijk is. En men leest pas door als de inleiding dat ook is. Wil je de lezer aan boord van jouw blog krijgen, dan zijn dit twee cruciale onderdelen. Maak van je loopplank een rode loper.

In de buitenlucht: om de lezer aan boord te krijgen, gaan we zelf even van boord. Geïnspireerd door de omgeving oefen je de theorie

Resultaat: je weet nu hoe je een pakkende titel en een pakkende inleiding maakt die jouw lezer het verhaal intrekken.

 

 

Land in zicht

Je eerste blog is af. Nu wordt het tijd om hem zichtbaar voor zoveel mogelijk potentiële klanten. Je leert alle mogelijkheden, inclusief een snelcursus Google

In de buitenlucht: tijdens een heerlijke rondwandeling onthul ik het geheim van scoren in Google met je blog. Alleen de wind en de wadden luisteren stiekem mee.

Resultaat: Je hebt een blog geschreven die volledig gecheckt is door de blogtrainer en door medecursisten. Je weet nu ook hoe je die zichtbaar kunt maken!

 

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven. Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar. Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons! Elke hut heeft een groot raam, kastruimte en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten. Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

Lang leve de vrijheid!

Je bent in goede handen

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij sprekerscoach). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel!

Samen met Marluz

Voor deze reis doet Marloes van Oorspronk, van reisbureau Marluz de boekingen voor ons. Als je op de BOEK link klikt, kun je een deelnameformulier invullen en zal zij de contactpersoon voor je zijn.

klipper nova cura Judith en Paul

Vertrekdata

Vanaf Lauwersoog – vaargebied oostelijke Waddenzee

Aan boord op zondag 18 juni om 17.00 uur.
Vertrek op vrijdag 23 juni om 16 uur.

In Lauwersoog kun je gratis parkeren op het terrein van Siblu camping aan de strandweg. Dan is het nog wel kwartiertje lopen. Als je daar geen zin in hebt, parkeer dan vlakbij de boot.

Prijs

€  1195  per persoon voor een  privé hut.
€ 995 per persoon als een hut wilt delen met iemand.
De prijs is exclusief 9% btw.

Bij de prijs inbegrepen

De blogcursus!
Alle maaltijden: 5 x ontbijt, 5 keer lunch, 4 keer diner en alle tussendoortjes.
We koken standaard vegetarisch. Hier lees je wat je aan maaltijden kunt verwachten. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten.

Boeken, betalen, annuleren: bekijk hier hoe dat bij ons werkt.

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl