Een geweldige gezinsvakantie!

Eilanden, strand, zeilen, gezelligheid en avontuur

De Nova Cura zwerft deze zomer over het oostelijk gedeelte van de Waddenzee. We hoppen tussen Lauwersoog, Ameland en Schiermonnikoog heen en weer. Er zijn kinderen aan boord, ons schip is dan de ‘zoete inval’ en iedereen doet lekker waar hij zin in heeft. Samen of alleen. We zitten in hetzelfde schuitje maar dit is geen groepsreis.
Wij zorgen voor bed & breakfast en het zeilen en als we zin hebben koken we samen. Vrijheid blijheid!

klipper nova Cura droogvallen plezier

Eilandhoppen in het kort

  • 5 dagen en 5 nachten vakantie
  • Van zondag 20 uur tot vrijdag 17 uur
  • Wij verzorgen bed, beddengoed, ontbijt en je basisbenodigdheden
  • Prijs:  € 550  per volwassene, kind € 325
  • Verblijf in twee- of driepersoonshut
  • Voor actieve en flexibele vakantievierders
  • Ouders met kinderen van 8 – 25 zeer welkom
  • Er kunnen 12 gasten meevaren
klipper nova Cura oesters zoeken wad

Welke week gaan jullie mee?

19 – 24 juli

26  – 31 juli

2 – 7 augustus

9 – 14 augustus nog paar plekjes vrij!

 

 

De Eilandhop-weken starten op zondagavond 20.00 uur en eindigen op vrijdag om 16.00 uur.

klipper nova cura route omschrijving eilandhoppen
zeilschip klipper nova Cura lunch zonnetje

Wie zijn er aan boord?

De Nova Cura heeft plaats voor 12 passagiers.
Schipper Paul staat achter het roer en zijn vriendin Judith is matroos en kok.
De kinderen van Paul, Sirius van 13 en Lolaphyne van 12 zijn ook aan boord.

De gasten, jullie dus, slapen in de hutten in het middenschip. Paul en Judith slapen achter op het schip, in de roef. Sirius en Lolaphyne slapen voor op het schip, in het vooronder. In het filmpje legt Lolaphyne uit hoe onhandig dat is…..

Reserveer snel je plek

Bel Paul op 06 -1681 4686 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

klipper nova cura lauwersmeer
klipper nova Cura gezin vakantie
klipper nova Cura goede recensie

Zeilen op de waddenzee en de waddeneilanden verkennen

We zoeken altijd een goede balans tussen zeilen en het verblijf op de eilanden. We blijven daarom altijd een volle dag op een eiland. Omdat je daar heerlijk kunt fietsen, strandzeilen, ijsjes eten, zwemmen, paardrijden. Verzin het maar.

Maar met schip kunnen we ook op avontuur. Lekker zeilen of….wadlopen, mosselen zoeken, in een hangmat slapen, het schip laten droogvallen op het wad, zeehonden spotten. Er is zoveel te beleven!

Reserveer snel je plek

Bel Paul op 06 -1681 4686 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

aan boord klipper nova Cura
klipper nova Cura goede recensie
zeilschip klipper nova cura op de Waddenzee

Gaan we zeilen?

Als de wind gunstig is, gaan we zeker zeilen. Maar we moeten ook rekening houden met het getij. Als het water hard tegen de boot instroomt, komen we maar langzaam verder. Sommige stukken van de Waddenzee zijn heel ondiep, daar kunnen we alleen varen als het hoogwater is. Dat scheelt soms bijna 3 meter met laagwater. Onze boot is 1 meter diep. Hoe laat kunnen we dan over die zandbank van 1.60…? Dat is soms een hele puzzel, maar wel een leuke puzzel.

Paul en Judith kunnen het schip niet met z’n tweeen zeilen. Dus de bemanning helpt mee. De vaders en moeders, maar ook de grotere kinderen. Je hoeft helemaal geen ervaring met zeilen te hebben. Dat leggen wij je wel uit.

Ondertussen is er genoeg tijd om te luieren of te spelen.

klipper nova cura rust Waddenzee uitzicht

Duurzaam op vakantie

Voor een strandvakantie of een avontuur op zee hoef je echt niet met het vliegtuig naar het buitenland, want Nederland is prachtig en er is zoveel te beleven.

“Mijn kinderen hebben de Waddenzee nog nooit gezien!” zei Brigitte. Daarom koos zij vorig jaar voor een vakantie op de Nova Cura. Ze ging altijd naar Frankrijk met haar jongens, maar vond het eigenlijk te gek voor woorden dat haar kinderen het mooiste stuk van Nederland nog nooit gezien hadden. Ze hebben volop genoten.

Zeilen is een vorm van duurzaam vakantie vieren. We vervoeren ons op de wind. En voor de kinderen is het mooi om te zien hoe dat werkt en hoe we er in samenwerken om het schip te zeilen.

Dus Eiland Hoppen is ook in veel opzichten een leerzame vakantie!

Strandzeilen op Schiermonnikoog

De klipper zet zeil en vaart Terschelling uit

De avond valt bij Schiermonnikoog

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl