EXTRA REIZEN  30 augustus tot 4 september en 6 – 11 september.

In verband met Corona zijn onze groepen kleiner, maximaal 8 personen, zodat iedereen voldoende ruimte heeft en afstand kan houden.

Onthaasten en ontspannen op de Waddenzee

zeilschip klipper nova cura gereefd zeil

Laat je plannen varen op het ritme van de zee

De wind neemt je gedachten in flarden met zich mee

Je hebt je maar te schikken, naar het water en het weer

Als er minder kan, dan is er zoveel meer

klipper nova cura droog op Schiermonnikoog, zeilschip

Laat je meevoeren door de stroom

Tijdens deze ontspan vakantie ga je letterlijk met de stroom mee. Je bent zeker drie dagen en nachten op de Waddenzee en ontdekt wat het met je doet als je afhankelijk bent van de getijden. Zodra je het vasteland achter je laat, verlies je je in de eindeloze wolkenluchten, het Wad en de zee. Maar … laten we realistisch zijn: het kan alle kanten op. We hebben ons te schikken naar het water en de wind. En dan kun je maar het beste meebewegen met de stroom.

Ontdek de stilte

En de Lepelaars. Zandpatronen. De kracht van de wind. Spieren die je nog niet kende. Aan dek slapen op een mooie zomernacht. Yoga op het wad, tussen de meeuwen en de mosselbanken. De lichtritmes van de vuurtorens. De kleur van het water. De schoonheid van een naderende bui. Het slik tussen je tenen als je gaat wadlopen naar het uiterste oost puntje van Schiermonnikoog.

Je verkent deze week de ongerepte oostkant van het Wad: de grootste wildernis van Nederland. Het is er ruig, rustig en continu in beweging. Naarmate je er langer bent, ga je meer zien, voelen, horen en ruiken.  Je stemt af op het ritme van de zee. Zo ontdek je ook een andere kant van jezelf. Vanzelf.

Eenvoud en comfort

Op onze comfortabele en sfeervolle klipper voel je je snel thuis. In het gezellige gastenverblijf is ruimte om alleen of samen te zijn. Er zijn hoekjes om met een kussen in je rug een boek te lezen. Je zet zelf je kop thee, smeert een broodje, doet alsof je thuis bent.  Je bed is opgemaakt, het schip is brandschoon want voor ons is het belangrijk dat jij je ontspant en verwend voelt. Dat is ons beeld van comfort!

klipper nova cura zonsondergang schiermonnikoog

Testimonials

Miranda Jol - Go with the flow - Schippers en levensgenieters Judith de Bruijn en Paul Wijk bezorgen hun gezelschap een prachtige beleving. Een 5 daagse experience met het gevoel van een paar weken weg te zijn.

Wat heb ik een warm gevoel overgehouden aan het weekje op de Nova Cura, het schipperspaar Paul en Judith gaven ons zo’n welkom gevoel! Het werd een week waarin alles kon maar niets moest. Het programma was echter te leuk om iets over te slaan.

Cora Prast - Proef de Wadden -

Vijf dagen eiland-hoppen samen met mijn zoon van tien voelde als twee weken op vakantie zijn.  

-

Vakantie beleving ten top, heerlijk chillen en zeilen hijsen, waddeneilandje hier en daar, ineens oog in oog staan met een baby zeehondje op Schiermonnikoog tijdens het wadlopen, droog liggen tijdens eb en uit het niets een mosselbank zien ontstaan en die avond mosselen eten.

Brigitte Zink - Eiland Hoppen -

Wil je er een midweekje tussen uit? Klipper Nova Cura is het juiste adres, luieren of actief zijn: je hoeft niks maar er kan van alles. Paul& Judith staan voor je klaar en spelen in op jouw wensen. Ik heb er in ieder geval erg genoten van de reis van Dokkum naar Schiermonnikoog.

Joke Vanderbilt- wandel-vaarvakantie -

Een heerlijke combinatie: zeilen, wandelen en fietsen. Een ongedwongen en gezellige sfeer aan boord van de Nova Cura. Lekkere, creatieve maaltijden. Voor herhaling vatbaar. Zeer aan te bevelen.

Mieke Sjoerdsma- wandelvaarvakantie -

Het enthousiasme en gastvrijheid van schipper Paul en matroos Judith. Zij bieden een thuis op hun schip waardoor de gasten heerlijk kunnen genieten van het varen, het landschap en elkaar. Echt een aanrader!

An Lankhorst- wandel-vaarvakantie -

Wat een geweldig leuk weekeinde hebben wij mogen beleven op de ‘hotelboot’ Klipper Nova Cura. Judith en Paul zijn zeer gastvrije, gezellige eigenaren, gastvrouw en -heer. We komen zeker terug, we raden een verblijf op Nova Cura van harte aan!  

Peter van Leeuwen- B&B Leeuwarden -

Heerlijke week met het hele gezin meegevaren op de klipper! Waddeneiland hoppen van Ameland via Terschelling, Vlieland naar Harlingen. En natuurlijk meewerken met zeilen. Boegwater opvangen bij het hijsen van de fok! 😀💪 Mooie, schone boot met een gezellige bemanning! Paul en Judith, heel erg bedankt voor de mooie week!

Arjan Bakker - Eilandhoppen -

De hele reis zaten we op het dek, weemoedig vanwege het einde, foto’s makend van de groep, allemaal hadden we het idee dat we een hele zomervakantie hadden gehad. Maar de zomer moest nog helemaal beginnen, wat een luxe.

Jorien - Wandelvaarvakantie

Het reisprogramma

We verwachten je in de museumhaven van Lauwersoog op zondagavond rond 8 uur. Tijd om in te kwartieren en elkaar te leren kennen.
We gebruiken de maandagochtend ter voorbereiding op onze ontdekkingsreis.  Schipper Paul vertelt dan over het gebied dat we gaan bevaren en we oriënteren ons op de mogelijke routes.  Je leert het schip kennen vervolgens en krijgt instructies voor het zeilen. We slaan de laatste spullen in.

We maken bij goede wind een proeftocht over het Lauwermeer. Rond de avond gaan we de sluis door en halen daar een verse portie vis voor het avondeten. We liggen dan al op het zout, zodat we de volgende dag direct aan onze ontdekkingsreis kunnen beginnen.

Laat je plannen varen

En dan?  Tsja, dat is het hem nou net. We hebben geen idee wat we gaan meemaken. De elementen, en daar ben jij er een van, bepalen onze reis. De uitnodiging is natuurlijk om het te doen met wat er komt. Zonder plannen. Met improvisatievermogen en plezier. Dat is het bijzondere.

Zeilen en navigeren

We kunnen je wel zeggen dat je ervaring opdoet met het zeilen op een klipper van 25 meter. Als je het interessant vindt leren we je navigeren en met het kompas werken. Of ben jij degene die met de peilstok voor op het schip peilt of we al op die zandbank zitten? Of zit je met je verrekijker aan dek en spot je vogels? Of ben je de mosselverzamelaar die de avondmaaltijd bij elkaar sprokkelt.

Zwemmen op het Lauwersmeer

We gaan in ieder geval op donderdagavond de sluis weer door, om onze laatste nacht op zoet water door te brengen. Op het Lauwersmeer zijn mooie ankerplaatsen waar je heerlijk kunt zwemmen en genieten van de rijke vogelwereld. Heb je weleens een groep aalscholvers samen op een school vissen zien jagen? Dat is een spektakel. Vrijdag na het ontbijt varen we op ons gemak terug naar onze vertrekhaven en ronden we de reis af.

Maar wie weet loopt het heel anders….

Vorig jaar liep het even wat anders aan dek, we konden daardoor niet op tijd overstag en liepen vast op de hoogste zandbank van Groningen. Bij hoogwater. Dan wordt het spannend en moet je creatief zijn. We wilden de kans om los te komen vergroten door het anker verderop in de geul te leggen. Dan konden we bij opkomend water het schip aan het anker naar de vaargeul trekken. Het was echt spannend, maar met vereende krachten lukt het! Het schip kwam los en opgelucht zetten we koers richting Schier.

Mindfulness in de natuur

Mindfulness gaat over vol ervaren. Opgaan in wat er op dat moment speelt, met al je zintuigen. We hoeven daar aan boord geen cursus over te geven, want het dringt zich tijdens deze reis gewoon aan je op. Het gaat ook over het ervaren van de stilte. Naarmate je daar meer naar luistert, ga je het waarderen en wordt het in je hoofd ook stiller. Als je daar naar verlangt, zit je op het Oostwad goed.

We doen geen oefeningen, doen geen rondjes ervaring delen. Wat we wel doen, is dat we de sfeer scheppen waarin mindful aanwezig zijn alle ruimte krijgt. We hebben aandacht voor onze gasten, aandacht voor hun verhalen en behoeften. Wat ze ook zijn. Het gaat er ons om dat jij je vrij voelt en ontspant.

En soms is dat genieten van de zonsondergang met een lekker glas wijn op de steiger….

klipper nova Cura , rust, ruimte, go with the flow

Rustvakantie voor actievelingen

Ben jij ook zo iemand die het beste tot rust komt door lekker buiten bezig te zijn?
Op een schip ben je regelmatig heel actief aan het werk, en soms is er niets anders te doen dan op het dek liggen en de wolken boven je voorbij zien trekken. Als dat je teveel wordt, ga je benedendeks thee zetten voor de bemanning. Er is altijd wel wat te doen, maar het hoeft niet. Zeilervaring is niet nodig, wel de bereidheid en fysieke mogelijkheid om mee te werken aan boord.

Hier ben je even niet, de moeder van, de zoon van, het kind van, de assurantieadviseur, de IT-er of de gemeenteambtenaar. Als dat allemaal van je afvalt, wie ben je dan nog? In de loop van deze week vallen de puzzelstukjes op z’n plaats.

Menselijk verrassingspakket

Ook dat is deel van de ontdekkingsreis. Wij hebben inmiddels ontdekt dat ook de gekste combinaties van mensen zich tot prachtige groepen smeden. Man, vrouw, jong of oud, zweverig of bloednuchter, introvert of extravert. Het vraagt een open houding en nieuwsgierigheid naar elkaar. Dat is wat de mensen kenmerkt die mee gaan. Er gaan op deze reis geen kinderen mee.
Hoewel ons schip 12 gasten kan meenemen, staat het maximum voor deze week op 10.

Onverwachte situaties brengen onverwachte kansen…

Zoals deze yogasessie op de zeebodem. We laten droog (op die hoge zandbank in Groningen). Sommigen van ons wilden zwemmen, anderen wandelen maar Annette, Marieke en ik wilden wel een yogalesje van Bar. Zo geweldig om yoga in dat landschap te doen. Terwijl we bezig waren, kwam het water langzaam op.

Het yogamatje in beeld is van de de fotografe en Goes with the Flow!

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven.

Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar. Stellen krijgen een tweepersoonshut (met tweerpersoonsbed) en alleenreizenden krijgen dit Corona-jaar een hut alleen. Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons!
Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt.
Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten.
Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

Lang leve de vrijheid!

Je bent in goede handen

klipper nova cura Judith en Paul

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij sprekerscoach).

Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel!

Samen met Marluz

We stelden deze  vijfdaagse ontdekkingsreis volop natuurbeleving samen met Marluz.Dit is het reisbureau van Marloes van Oorspronk die gespecialiseerd is in rustvakanties vol Mar (zee) en Luz (licht).
Onze kijk op reizen sluit naadloos aan en daarom doen we het samen. Marloes doet voor deze reis de boekingen en communicatie en scheept als medeorganisator in op de eerste reis.

zeilschip, klipper nova cura onderweg

Stap op en ontspan

Vertrekdata 2020

  • 23 augustus tot en met 28 augustus [vol]
  • 30 augustus tot en met 4 september
  • 6 tot en met 11 september

De reizen starten op zondag om 20.00 uur en eindigen vrijdag om 16.00 uur.

Prijs

€ 595   per persoon voor een hut gedeeld met 2 personen  (voor stellen)

€ 675  per persoon voor een  privé hut.

inclusief

  • 5 overnachtingen aan boord
  • 5 zeildagen
  • Zeilinstructie
  • Alle maaltijden: 5 x ontbijt, 4 keer lunch, 4 keer diner en alle tussendoortjes.

We koken standaard vegetarisch. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten.

Exclusief

  • Vervoer van en naar Lauwersoog.
  • Reis- en annuleringsverzekering

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl