Heb je iets te vieren?
Vier het samen op de Nova Cura!

Op 18 en 19 mei varen we binnendoor van Groningen naar Leeuwarden.

Je kunt als groep deze tocht met ons meevaren en ondertussen je verjaardag, trouwdag of jubileum vieren met familie of vrienden. Geniet van een prachtig stuk Nederland en ondertussen kun je heerlijk met elkaar bijpraten, koffie drinken aan dek terwijl het landschap aan je voorbij glijdt.

Klipper nova cura Groningen binnenkomst, zeilschip, klipper

Van Ommeland naar Achterland

Vaar mee van de stad Groningen naar Leeuwarden over de noordelijkste vaarroute van Nederland.  Deze reis geeft je een prachtig beeld van het gevarieerde landschap van het hoge noorden: de binnensteden van Groningen en Leeuwarden, de oude havenplaatsen Zoutkamp en Dokkum, het slingerende Reitdiep, de fameuze Dokkummer Ee en natuurlijk de uitgestrekte rust van het Lauwersmeer. Ondertussen verkeer je in goed gezelschap en word je geheel in stijl verwend met Groninger en Friese lekkernijen.

DATUM 18 en 19 mei 2020

“Het enthousiasme en gastvrijheid van schipper Paul en matroos Judith. Zij bieden een thuis op hun schip waardoor de gasten heerlijk kunnen genieten van het varen, het landschap en elkaar.
Echt een aanrader!”

An Lankhorst

De reis van dag tot dag

Je kunt al eerder aanmonsteren. Voor een meerprijs van € 200 ben je vanaf 20.00 uur ben je welkom op de klipper Nova Cura.

Het schip ligt in de Oosterhaven in Groningen.

Na het ontbijt gooien we om 9 uur de trossen los. Voordat we bij het doorgaande water van het Reitdiep zijn, moeten we 12 bruggen passeren.  De brugwachter fietst met ons mee, zodat we in een groene golf de binnenstad kunnen doorvaren.

We lunchen aan boord en leggen daarna aan in het mooie plaatsje Garnwerd. Je kunt er wat drinken bij de schitterende oude herberg café Hammingh en een korte rondwandeling maken.

Het laatste stuk van het Reitdiep slingert zich door het stille Groningse landschap richting Zoutkamp, de toegangspoort tot het Lauwersmeer. We leggen aan in de oude getijdenhaven, waar vroeger de boot naar Schiermonnikoog vertrok.

Je kunt samen gaan koken aan boord, of aan de wal in een van de gezellige visrestaurants gaan eten. Een mooie wandeling langs het Reitdiep is zeker een aanbeveling!

We varen via de Zoutkamperril het Lauwersmeer op. Als de wind gunstig is, hijsen we de zeilen. Dan kan de motor uit en hoor je hoe ongelofelijk stil het hier is. De wilde paarden grazen langs de waterkant, het stikt er van de vogels en de horizon is leeg. Uniek in Nederland!

Bij Dokkumer Zijlen verlaten we het Lauwersmeergebied en varen Friesland binnen. Het Grootdiep leidt ons door een mooi rustig plattelandsgebied naar Dokkum.

De stops op deze route zijn afhankelijk van onze vorderingen, want we willen bijtijds in Leeuwarden zijn. Na Dokkum varen we over de Dokkummer Ee langs plaatsjes als Burdaard, Wyns en natuurlijk Barthlehiem. Eindelijk zien we Leeuwarden opdoemen in de verte. De route door grachten van de Friese hoofdstad en de lommerijke Prinsentuin is schitterend.

Hier leggen we aan in de buurt van het station en nemen we afscheid.

Prijzen

€ 600 voor de hele reis voor het hele schip

maximaal 12 passagiers

Komen jullie al op zondagavond? Dan betalen jullie  € 200 extra.

Prijs inclusief beddengoed.

Reserveren

Jullie kunnen een plek voor deze reis reserveren door een mail te sturen naar welkom@klippernovacura.nl.

Meer informatie of telefonisch reserveren kan bij schipper Paul 06-1681 4686.

Niet inbegrepen zijn vervoer naar Groningen en van  Leeuwarden terug naar Groningen. Alcoholische dranken zijn niet aan boord, maar mag je zelf meenemen en in de koelkast zetten.

Catering erbij?

Wij kunnen ontbijt, twee lunches en alle thee/koffie sapjes, fruit en tussendoortjes voor je verzorgen.

Prijs € 35 per persoon.

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl