Een heerlijk weekend Terschelling, maar dit keer zeil je er naartoe!

Vanaf Makkum varen we over het IJsselmeer, naar de sluizen bij de Afsluitdijk. Daar verruilen we het zoete voor het zoute water en zetten koers naar Terschelling. Op het eiland kun je alle kanten op: wandelen, fietsen, een zeehondentocht of gewoon gezellig flaneren in een van de gezellige dorpen van het eiland. De invulling is aan jullie.

aanloop Terschelling

Hoe kan een weekend Terschelling eruit zien?

Onze vertrekhaven voor dit lange weekend is Harlingen. Je arriveert om 10 uur bij de Nova Cura, waar de koffie voor jullie klaar staat. Na de kennismaking met het team, worden de hutten verdeeld. Misschien haal je nog wat laatste boodschappen en dan gooien we de trossen los en varen de haven van Harlingen uit.

De overtocht naar Terschelling kan heel rustig zijn en lang duren, maar misschien blaast de wind ons er ook wel binnen een paar uur naartoe. Rond een uur of zes zijn we er in ieder geval. Je eet je eigen zelfgemaakte maaltijd en brengt de avond door aan boord of zoekt een gezellig restaurant in het centrum van West-Terschelling.

Met deze zaterdag kun je verschillende kanten op.

Je brengt de dag door in West, huurt een fiets om het eiland te verkennen of boekt een paardrijtocht of een waddenexcursie. En bij mooi weer natuurlijk lekker naar het oneindige strand!

Maar we kunnen ook uitvaren en Vlieland aandoen! Het is maar waar je zin in hebt.

Vanaf Terschelling of Vlieland varen we na een heerlijk ontbijtje terug over het wad. We vinden onze weg vindentussen de zandplaten en speuren ondertussen naar zeehonden en genieten van de zeelucht en prachtige vergezichten.

Als het weer het toelaat, gaan we onderweg voor anker en rustig lunchen en relaxen. Vervolgens halen we het anker op en rond 17.00 uur zijn we terug in de haven Harlingen, zodat iedereen deze zondagavond weer lekker op tijd thuis kan zijn.

Alternatieven

 • Linea recta naar Vlieland en daar het weekend doorbrengen.
 • Een zeilreis naar een waddeneiland kun je mooi combineren met een ruiterweekend of een yogaweekend.
 • Ben je meer georiënteerd op natuurbeleving? We brengen je graag in contact met ervaren waddengidsen.

paardrijden op strand
Rijpaarden huur je bij Terpstra

Weekend

 

Aankomst vrijdag 20.00 uur
Vertrek zondag 17.00 uur


€ 2190

Catering weekend

 • 2 ontbijtjes
 • 2 lunches
 • 1 diner
 • alle non-alcoholische dranken

€ 75 per persoon

Driedaagse midweek

Aankomst maandag 10.00 uur
Vertrek woensdag 17.00 uur(andere vertrekdagen in overleg)


€ 2190

Catering Midweek

 • 2 ontbijtjes
 • 2 lunches
 • 2 diners
 • alle non-alcoholische dranken
 • snacks en tussendoortjes

€ 105 per persoon

Eten op de Nova Cura

Je kunt natuurlijk al je eten en drinken zelf meenemen, maar we kunnen dat ook van je overnemen.
Judith is een gedreven kok met een voorkeur gezond, vers en verrassend eten. Marokkaans, Frans, Indiaas, Thais of gewoon lekker Hollands. Het menu wordt in overleg vastgesteld.

Meer ideeën over het menu of toch liever zelf koken? Mail of bel ons om je wensen door te nemen, we doen je graag een voorstel.