Veilig samen op avontuur

Een varend vakantiehuis op de Waddenzee

Is de verre reis door Corona in het water gevallen? Maak die unieke familie/gezinsreis dan dit jaar in Nederland, op je eigen klassieke privé jacht, varend over de Waddenzee en het Lauwersmeer. Schipper en matroos zijn bij de prijs inbegrepen.

klipper nova Cura gezin vakantie

Alle ruimte voor jullie

Vanwege de Corona maatregelen verhuren wij ons schip deze zomer aan families en Gezinnen . We hebben vijf hutten beschikbaar voor in totaal 12 personen. Jullie bepalen zelf wie er mee gaat. Je hebt voor jouw familie een woonkamer met keuken beschikbaar, twee toiletten en twee douches. Ons schip is te huur voor maximaal twee gezinnen of een familie , als je met twee gezinnen komt, dan heeft ieder gezin een eigen toilet en douche . Aan dek kan je overal zitten en liggen. En we hanteren natuurlijk de richtlijnen van het Rivm.

De reis in het kort

 • 6 dagen en 5 nachten vakantie
 • Van zondag 14 uur tot vrijdag 16 uur
 • Er kunnen 12 gasten meevaren
 • Afvaarthaven Lauwersoog
 • Vaargebied Lauwersmeer, Waddenzee, Friesland en Groningen
 • Zeilervaring niet nodig
 • Prijs:  € 3750 (inclusief havengelden en toeristenbelasting)
klipper nova Cura oesters zoeken wad

Welke week gaan jullie mee?

12  – 17  juli

19  – 24  juli

16 – 21 augustus

30 aug – 4 september

 

 

Wil je een andere week boeken? Bel ons dan even voor de mogelijkheden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Bel schipper Paul op 06 – 1681 4686 en we spreken jullie wensen door.

klipper nova cura schipper Paul vrolijk.

Veiligheidsmaatregelen

De Nova Cura bestaat uit twee afgescheiden gedeelten. Op deze plattegrond zie je welk gedeelte voor jouw familie beschikbaar is. Op deze pagina zie je foto’s van de binnenkant van ons schip.

Het achtergedeelte (crew) is de roef, het woongedeelte van Paul en Judith.
Het achterdek is het domein van de schipper. Je mag daar uiteraard wel komen, maar houdt afstand.

We varen in principe op de motor omdat het tijdens het zeilen lastig is om de 1,5 meter regel te hanteren. Waar mogelijk hijsen we de fok zodat we toch kunnen zeilen, of we bedenken iets anders creatiefs.

Bij het wegvaren en aanleggen, zitten jullie bij elkaar aan dek, zodat schipper en matroos alle ruimte hebben om over het schip te lopen en de benodigde acties te doen.

klipper nova cura strand plezier Ameland

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Bel Paul op 06 -1681 4686 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

Reisbestemmingen

Vanuit onze afvaarthaven Lauwersoog kunnen we verschillende kanten op:

 • Schiermonnikoog
 • het ongerepte Oostwad
 • het Lauwersmeer
 • Zoutkamp of Oostmahorn
 • Over het Grootdiep naar Dokkum
 • Over het Reitdiep naar Garnwerd of zelfs Groningen

Jullie bepalen zelf waar we heen gaan, hoe lang we er blijven.

De havens

We overnachten lang niet altijd in een haven. In het Lauwersmeer leggen we aan bij een steiger aan een eilandje of gaan voor anker. Op het wad kunnen we droogvallen. Op Schiermonnikoog liggen we in de jachthaven tussen de andere klippers en tjalken. En in Dokkkum liggen we midden in het stadje.
Volop variatie!

 

aan boord klipper nova Cura
klipper nova Cura goede recensie
zeilschip klipper nova cura op de Waddenzee

Gaan we zeilen?

Alleen als alle seinen op groen staan.

Want met het zeilen wordt het lastig de 1,5 meter regel in acht te nemen. We staan namelijk samen bij de lier, we hijsen samen de fok, we moeten kunnen bijspringen om te zien of je een knoop goed legt, kortom: dan kom je gewoon te dicht bij elkaar.

Maar als de wind rustig is en we de taken makkelijk kunnen verdelen, kunnen we heus wel eens een zeil hijsen. Echter: ga er vanuit dat we vooral op de motor varen. Dan kan het alleen maar meevallen.

 

klipper nova cura rust Waddenzee uitzicht

Duurzaam op vakantie

Voor een strandvakantie of een avontuur op zee hoef je echt niet met het vliegtuig naar het buitenland, want Nederland is prachtig en er is zoveel te beleven. “Mijn kinderen hebben de Waddenzee nog nooit gezien!” zei Brigitte. Daarom koos zij vorig jaar voor een vakantie op de Nova Cura. Ze ging altijd naar Frankrijk met haar jongens, maar vond het eigenlijk te gek voor woorden dat haar kinderen het mooiste stuk van Nederland nog nooit gezien hadden. Ze hebben volop genoten. Zeilen is een vorm van duurzaam vakantie vieren. We vervoeren ons op de wind. En voor de kinderen is het mooi om te zien hoe dat werkt en hoe we er in samenwerken om het schip te zeilen. Dus Eiland Hoppen is ook in veel opzichten een leerzame vakantie!

Strandzeilen op Schiermonnikoog

De klipper zet zeil en vaart Terschelling uit

De avond valt bij Schiermonnikoog

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl