Beleef deze Hemelvaart een heerlijke vakantie naar de Waddeneilanden.

Ga mee Eiland Hoppen met de Nova Cura!

We zeilen vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog en/of Ameland en proberen natuurlijk een nacht op het Wad door te brengen door droog te vallen op een zandplaat.

In verband met Corona is er plek voor twee gezinnen (per gezin 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen), kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom.

De prijs is inclusief ontbijt en lunch. Avondeten organiseren we gezamenlijk in overleg en binnen de Corona regels.

Waddeneilanden, strand & zeilen

Willen jullie er even helemaal tussenuit?
Met het lange hemelvaartweekend zeilen we vanuit Lauwersoog over het Lauwersmeer en naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog en/of Ameland. We laten de bestemming afhangen van weer en wind en de behoefte van jullie. Wordt het vooral strand & fietsen of zeilen en droogvallen? Jullie plezier  staat bij ons voorop!

Family time
Ons knusse schip biedt deze Hemelvaart een heerlijk thuis voor jou en je reisgenoten. Je bent veel samen, maar kunt je ook afzonderen. En we werken samen bij het zeilen van het schip. Zeil ervaring is niet nodig, de handen uit de mouwen wel.

Reserveer zonder risico. Bekijk hier onze ruime annuleringsvoorwaarden.

Waar gaat de reis naartoe met Hemelvaart

Dat hangt natuurlijk af van weer en wind met hemelvaart. We zoeken in ieder geval een goede balans tussen zeilen en het verblijf op de eilanden. Lange zeilreizen zijn voor jongere kinderen minder geschikt, terwijl oudere kinderen een langere of spannende tocht meer waarderen.

We hoeven niet elke dag te varen en kunnen ook een dag op een Waddeneiland blijven. Omdat je daar heerlijk kunt fietsen, strandzeilen, naar een boomklimpark, zwemmen, paardrijden. Lekker vakantie vieren!

Op zoek naar een onbewoond Waddeneiland

Met een platbodem kun je ook op zee ‘aanleggen’ want op de hogere zandplaten kunnen we ons schip laten vastlopen. Als het water dan langzaam wegtrekt, valt het schip droog. Dan kun je wadlopen, mosselen zoeken, in een hangmat slapen en wie weet zeehonden spotten die komen uitrusten op de zandbanken bij laagwater. Als het water weer stijgt, zeilen we weer verder naar een waddeneiland.

Zeilen

Als de wind gunstig is, gaan we zeker zeilen. We moeten altijd rekening houden met het getij, want als het water hard tegen de boot instroomt, komen we maar langzaam verder. Sommige stukken van de Waddenzee zijn heel ondiep, daar kunnen we alleen varen als het hoogwater is. Dat scheelt soms bijna 3 meter met laagwater. Onze boot is 1 meter diep. Hoe laat kunnen we dan over die zandbank van 1.60…? Dat is een leuke puzzel die we samen oplossen. Lees hier meer over navigeren op de Waddenzee.

Jullie zijn de bemanning

Paul en Judith kunnen het schip niet met z’n tweeën zeilen. Dus de bemanning helpt mee met het hijsen van de zeilen, het aantrekken van de schoten of achter het roer. De vaders en moeders helpen mee, maar ook de grotere kinderen. Je hoeft helemaal geen ervaring met zeilen te hebben. Dat leggen wij je wel uit.

Ondertussen is er genoeg tijd om te luieren of te spelen.

Gast aan dek klipper nova cura aan het zeilen op de waddenzee

Een dit is jouw thuis deze Hemelvaart

Onze klipper van 25 meter lang is jouw thuis deze reis.
Aan boord zijn twee douches met lekker warm water en twee toiletten.
Aan dek zijn comfortabele stoeltjes, fatboys en in de haven kun je luieren in hangmatten.

Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen. We hebben een grote kast vol spelletjes, muziekinstrumenten en knutselspullen.

De hutten

Er zijn 5 hutten: twee hutten met een tweepersoonsbed, twee hutten met drie bedden, en eentje met twee bedden. Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Elk bed heeft een leeslampje.

plattegrond van het schip

Een varend vakantiehuis!

Je bent in goede handen

klipper nova cura Judith en Paul

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij sprekerscoach). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel!

Gezinsvakantie Hemelvaart: de praktische kant

De reis start  in Lauwersoog op woensdag 12 mei. Je bent om 20.00 uur welkom aan boord.
De reis  eindigt op zondag 16 mei om 16.00 uur weer in Lauwersoog.

Lauwersoog is uitstekend bereikbaar met de snelbus vanaf Leeuwarden of Groningen. Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren.

Prijs

€ 500 voor volwassenen
€ 350
voor kinderen tot 18 jaar

Bij de prijs inbegrepen

  • 4 overnachtingen aan boord
  • 4 vaardagen
  • ontbijt en lunch, koffie en thee
  • je bijdrage aan het VZR Garantiefonds
  • Havengelden & Toeristenbelasting
  • Beddengoed

BOEK NU

Boek bij schipper Paul om jezelf te verzekeren van een plek op deze unieke tocht.

Bel 06 – 1681 4686 of stuur een mail naar welkom@klippernovacura.nl

NIET bij de prijs inbegrepen

  • Vervoer van en naar Harlingen
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Catering
  • Handdoeken

Je kunt dicht bij het schip prima boodschappen inslaan bij de Albert Heijn, de Jumbo of de Aldi. Overleg gerust met ons over de mogelijkheden van de keuken.

Misschien is deze reis ook wel wat voor je?

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

https://vzr-garant.nl