Groepsreis naar Terschelling en Vlieland

Klipper Nova Cura zeilt over de Waddenzee

Laat je plannen varen op het ritme van de zee

De wind neemt je gedachten in flarden met zich mee

Je hebt je maar te schikken, naar het water en het weer

Als er minder kan, dan is er zoveel meer

Wees er snel bij: er is nog 1 plek beschikbaar voor de reis van 13 – 18 juni

Heb je behoefte aan een actieve vakantie midden in de natuur?
Wil je weer eens wat nieuwe mensen ontmoeten maar ook lekker op jezelf zijn?
Heb je altijd al eens willen zeilen op de Waddenzee?

Ga dan mee op onze zesdaagse groepsreis vanaf Harlingen naar de Waddeneilanden. Er is geen vast programma, we laten ons leiden door weer en wind en hoe onze pet staat.

 

Uitzicht over de Waddenzee vanaf de haven van west-terschelling

In verband met Corona zijn onze groepen kleiner, maximaal 8 personen, zodat iedereen voldoende ruimte heeft en afstand kan houden.

Reserveer zonder risico. Bekijk hier onze ruime annuleringsvoorwaarden.

Hoe hebben onze gasten deze groepsreis over de Waddenzee ervaren?

“Supermooie 5-daagse Go with the Flow trip gehad op Het Wad met topschipper Paul en topmatroos Judith. Heel veel lof aan hen!👌 De Nova Cura is een supermooie en gezelluge klipper. Lekker gezeild, uitgewaaid, gerelaxed, gelachen, geborreld, gezwommen, Wad gelopen, ‘geyogaad’ en gewoon heerlijk met de Go geFlowed 😁. Een dikke vette aanrader dus!”

aldus Annie Broersma

Wat was dat intens genieten!

” Go with the flow” zeiltrip vanuit hartje Groningen, via het Reitdiep naar het natuurreservaat Lauwersmeer, door de sluizen naar de Waddenzee. Om daar, spectaculair, droog te vallen en wad te lopen.

Schippers en levensgenieters Judith en Paul bezorgen hun gasten een prachtige beleving: rijke natuur , verstilling, echt aan de bak en op open water volledig deelnemen aan alle zeilwerkzaamheden, inclusief zeilinstructie, zwemmen, yoga op mystieke plekken, aanmeren bij idyllische havenplaatsjes.

Samen koken, relaxen/borrelen aan dek, avondwandeling in een bijzonder natuurreservaat, wild spotten vanaf de boot. Muziek maken ( instrumenten mee!) als dat gewenst is.

Een topuitje op een luxe ingerichte klipper ( goeie bedden, hete douches, genoeg privacy). Zeldzaam genieten in eigen land!!!♥️🌞🍀🙏

Aldus Miranda Jol

Go with the Flow

Tijdens deze zeilvakantie ga je letterlijk met de stroom mee. Je bent dagen en nachten op de Waddenzee en ontdekt wat het met je doet als je niet anders kan dan meebewegen met wind en getij.
Zodra je het vasteland achter je laat, verlies je je in eindeloze wolkenluchten, het Wad en het uitstekende gezelschap. Dat is Go with the Flow op de Waddenzee!

Ervaar de wilde natuur

En de Lepelaars. Zandpatronen. De kracht van de wind. Spieren die je nog niet kende. Aan dek slapen op een mooie zomernacht. Yoga op het wad, tussen de meeuwen en de mosselbanken. De lichtritmes van de vuurtorens. De kleur van het water. De schoonheid van een naderende bui. Het slik tussen je tenen als je gaat wadlopen. Ervaar de wilde natuur.

Je verkent deze week de westkant van het Wad en de eilanden Terschelling, Vlieland en wellicht ook Texel of Ameland. Het landschap van het Wad is continu in beweging en naarmate je er langer bent, ga je meer zien, voelen, horen en ruiken.  Je stemt af op het ritme van de zee. Zo ontdek je ook een andere kant van jezelf. Vanzelf.

Eenvoud en comfort

Op onze comfortabele en sfeervolle klipper voel je je snel thuis. In het gezellige gastenverblijf is op deze groepsreis ruimte om alleen of samen te zijn. Er zijn hoekjes om met een kussen in je rug een boek te lezen. Je zet zelf je kop thee, smeert een broodje, doet alsof je thuis bent.  Je bed is opgemaakt, het schip is brandschoon want voor ons is het belangrijk dat jij je ontspant en verwend voelt. Dat is ons beeld van eenvoud en comfort!

Uitzicht waddenzee vanuit haven Schiermonnikoog aan boord de klipper nova cura

Het reisprogramma

We verwachten je in de haven van Harlingen op zondagavond rond 8 uur, zodat je tijd hebt om in te kwartieren en je reisgenoten te leren kennen. Paul vertelt dan over het gebied dat we gaan bevaren en we oriënteren ons op het weer op de mogelijke routes.
Maandag vertrekken we uit de haven en hijsen de zeilen. Met jullie hulp uiteraard. Judith geeft instructies over veiligheid en het zeilen en zwaait de scepter over het voordek.

Vlieland, Terschelling of…. ?

En dan? Varen we rechtstreeks naar Terschelling? Of wordt het Vlieland of het wad? Tsja, dat is het hem nou net. We hebben nu geen idee wat we gaan meemaken. De elementen, en daar ben jij er een van, bepalen onze reis. De uitnodiging is natuurlijk om het te doen met wat er komt. Zonder plannen. Met improvisatievermogen en plezier. Dat zijn de ingrediënten voor onthaasten op de Waddenzee.

We kunnen je wel zeggen dat je ervaring opdoet met het zeilen op een klipper van 25 meter. Als je het interessant vindt, leren we je navigeren en met het kompas werken. Of ben jij degene die met de peilstok voor op het schip peilt of we al op die zandbank zitten? Of zit je met je verrekijker aan dek en spot je vogels? Of ben je de mosselverzamelaar die de avondmaaltijd bij elkaar sprokkelt?

Eilanden verkennen

Vanuit Harlingen zijn de eilanden Terschelling en Vlieland meestal goed te bezeilen. Maar misschien gaan we wel naar Texel, of brengt een mooie Westenwind ons naar Ameland. In ieder geval zullen we tijd doorbrengen op de eilanden en ons streven is om er twee aan te doen en daar ook enige tijd te blijven, zodat je een mooie fiets- of wandeltocht kunt maken.

Droogvallen zonder opzet

In de nazomer van 2019 liepen we geheel tegen onze zin 😉  vast op de hoogste zandbank van Groningen zonder opzet. Bij hoogwater.. Dan wordt het spannend en moet je creatief zijn. We wilden de kans om los te komen vergroten door het anker verderop in de geul te leggen. Dan konden we bij opkomend water het schip aan het anker naar de vaargeul trekken. Het was echt spannend, maar met vereende krachten lukt het! Het schip kwam los en opgelucht zetten we koers richting Schiermonnikoog.

Een actieve zeilvakantie

Ben jij ook zo iemand die het beste tot rust komt door lekker buiten bezig te zijn? Op een schip ben je regelmatig heel actief aan het werk, en soms is er niets anders te doen dan op het dek liggen en de wolken boven je voorbij zien trekken. Als dat je teveel wordt, ga je benedendeks thee zetten voor de bemanning. Er is altijd wel wat te doen, maar het hoeft niet. Zeilervaring is niet nodig, wel de bereidheid en fysieke mogelijkheid om mee te werken aan boord. Hier ben je even niet, de moeder van, de zoon van, het kind van, de assurantieadviseur, de IT-er of de gemeenteambtenaar. Als dat allemaal van je afvalt, wie ben je dan nog? In de loop van deze week vallen de puzzelstukjes op z’n plaats.

Een groepsreis? Met wie dan….

Ook dat is deel van de ontdekkingsreis. Wij hebben inmiddels ontdekt dat ook de gekste combinaties van mensen zich tot prachtige groepen smeden. Man, vrouw, jong of oud, zweverig of bloednuchter, introvert of extravert. Het vraagt een open houding en nieuwsgierigheid naar elkaar. Dat is wat de mensen kenmerkt die mee gaan. Er gaan op deze groepsreis geen kinderen mee. Hoewel ons schip 12 gasten kan meenemen, staat het maximum voor deze week op 8.

Droogvallen op de Waddenzee

Zoals deze yogasessie op de zeebodem. We laten ons droogvallen (op die hoge zandbank in Groningen). Sommigen van ons wilden zwemmen, anderen wandelen maar Annette, Marieke en ik wilden wel een yogalesje van Bar. Zo geweldig om yoga in dat Waddenzee landschap te doen. Terwijl we bezig waren, kwam het water langzaam op. Het yogamatje in beeld is van de fotografe en Goes with the Flow!

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven. Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar. Stellen krijgen een tweepersoonshut (met tweerpersoonsbed) en alleenreizenden krijgen dit Corona-jaar een hut alleen. Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons! Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten. Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

Lang leve de vrijheid!

Je bent in goede handen

klipper nova cura Judith en Paul

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij webinarhost). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel!

Samen met Marluz

We stelden deze  vijfdaagse ontdekkingsreis volop natuurbeleving samen met Marluz.Dit is het reisbureau van Marloes van Oorspronk die gespecialiseerd is in rustvakanties vol Mar (zee) en Luz (licht). Onze kijk op reizen sluit naadloos aan en daarom doen we het samen. Marloes doet voor deze reis de boekingen en communicatie en scheept als medeorganisator in op de eerste reis.

Stap op en ontspan

Vertrekdata 2021

Vanaf Harlingen – vaargebied westelijke Waddenzee

 • 6 juni tot en met 11 juni  [VOL]
 • 13 juni tot en met 18 juni [nog 1  privehut beschikbaar]

Je kunt ook deze reis maken vanaf Lauwersoog – vaargebied oostelijke Waddenzee

 • 5 september tot en met 10 september
 • 19 september tot en met 24 september

De reizen starten op zondag om 20.00 uur en eindigen vrijdag om 16.00 uur.

Prijs

€ 795  per persoon voor een  privé hut. € 675 per persoon als je samen met een huisgenoot boekt. Dan deel je een hut.

Inclusief

 • 5 overnachtingen aan boord
 • 5 zeildagen
 • Zeilinstructie
 • Alle maaltijden: 5 x ontbijt, 5 keer lunch, 4 keer diner en alle tussendoortjes.
  We koken standaard vegetarisch. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten.

Exclusief

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage van € 7,50 pp voor het VZR Garantiefonds

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 https://vzr-garant.nl