Reisdata 2023

7 – 12 mei
21 – 26 mei
28 mei – 2 juni
vanaf € 700 all-inclusive

Uitzicht op wolkenpartij waddenzee op weg naar Terschelling metste zeilschip klipper nova cura

Heb je behoefte aan een actieve vakantie midden in de natuur? Wil je weer eens wat nieuwe mensen ontmoeten maar ook lekker op jezelf zijn? Heb je altijd al eens willen zeilen op de Waddenzee?

Ga dan mee op onze zesdaagse groepsreis vanaf Harlingen naar de Waddeneilanden. Er gaan ongeveer 8 mensen mee. Er is geen vast programma, we laten ons leiden door weer en wind en hoe onze pet staat.

Aan dek van de klipper Nova Cura voor een zeilreis over de Waddenzee

Hoe hebben onze gasten deze groepsreis over de Waddenzee ervaren?

Ervaar de wilde natuur

De Lepelaars. Zandpatronen. De kracht van de wind. Spieren die je nog niet kende. Eindeloze sterrenhemels. Overnachten op het wad tussen de meeuwen en de mosselbanken. De lichtritmes van de vuurtorens. De schoonheid van een naderende bui. Het slik tussen je tenen als je gaat wadlopen. Ervaar de wilde natuur.

We zeilen deze week op de westkant van het Wad en bezoeken de eilanden Terschelling, Vlieland en wellicht ook Texel of Ameland. Maar misschien blijven we ook wel dagenlang op zee. We zien wel.

 

Het reisprogramma

We verwachten je in de haven van Harlingen op zondagavond rond 8 uur, zodat je tijd hebt om in te kwartieren en je reisgenoten te leren kennen. Paul vertelt dan over het gebied dat we gaan bevaren en we oriënteren ons op het weer op de mogelijke routes.
Maandag vertrekken we uit de haven en hijsen de zeilen. Met jullie hulp uiteraard. Judith geeft instructies over veiligheid en het zeilen en zwaait de scepter over het voordek.

Deze week leer je zeilen op een klipper van 25 meter, old school. Als je het interessant vindt, leren we je navigeren en met het kompas werken. Of ben jij degene die met de peilstok voor op het schip peilt of we al op die zandbank zitten? Of zit je met je verrekijker aan dek en spot je vogels? Of ben je de mosselverzamelaar die de avondmaaltijd bij elkaar sprokkelt?

Eilanden verkennen

Vanuit Harlingen zijn de eilanden Terschelling en Vlieland meestal goed te bezeilen. Maar misschien gaan we wel naar Texel, of brengt een mooie Westenwind ons naar Ameland. In ieder geval zullen we tijd doorbrengen op de eilanden en ons streven is om er twee aan te doen en daar ook enige tijd te blijven, zodat je een mooie fiets- of wandeltocht kunt maken.

Zeilen op een klipper, sneller overstag met 'fok bak'

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven. Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar.  Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons! Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten. Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

Lang leve de vrijheid!

Je bent in goede handen

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij webinarhost). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel!

Samen met Marluz

We stelden deze  vijfdaagse ontdekkingsreis volop natuurbeleving samen met Marluz. Dit is het reisbureau van Marloes van Oorspronk die gespecialiseerd is in rustvakanties vol Mar (zee) en Luz (licht). Onze kijk op reizen sluit naadloos aan en daarom doen we het samen. Marloes doet voor deze reis de boekingen en communicatie en scheept als medeorganisator in op de eerste reis.

Ben je er klaar voor?

Vertrekdata 2023

Vanaf Harlingen – vaargebied westelijke Waddenzee

 • 7 mei – 12 mei
 • 21 mei – 26 mei
 • 28 mei – 2 juni

Je kunt ook deze reis maken vanaf Lauwersoog – vaargebied oostelijke Waddenzee

 • 9 – 14 juli
 • 16 – 21 juli
 • 3 – 8 september

De reizen starten op zondag om 20.00 uur en eindigen vrijdag om 16.00 uur.

Prijs

€ 850  per persoon voor een  privé hut. € 700 per persoon als je een hut wilt delen. Je slaapt dan met twee mensen in een driepersoonshut.

Inclusief

 • 5 overnachtingen aan boord
 • 5 zeildagen
 • Zeilinstructie
 • Alle maaltijden: 5 x ontbijt, 5 keer lunch, 4 keer diner
  We koken standaard vegetarisch. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten. Klik hier om een idee te krijgen van de maaltijden.

Exclusief

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage van € 7,50 pp voor het VZR Garantiefonds

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 www.vzr-garant.nl