Zeilen, weidsheid én contact

Wij houden van zeilen, de weidsheid van de Waddenzee en het IJsselmeer en de contacten met de mensen die wij onderweg ontmoeten. In 2017 besloten we om samen te gaan ondernemen en iets moois opbouwen. Dat is samengekomen met de aankoop van de Nova Cura, in december 2017. Per 20 april zijn we eigenaar geworden en hebben de trossen los gegooid. We kijken terug op een geweldig eerste vaarseizoen.

Deze winter, tot half april, liggen we in de binnenstad van Groningen als Hotelschip.

Judith_de_Bruijn_Paul_Wijk

Schipper Paul Wijk

Je kunt me rechtstreeks bereiken,
bel: 06 – 1681 4686

Op mijn 18e begon ik, na een spannend jaar op de wilde vaart, als matroos op de driemaster de Nil Desperandum. Drie jaar later was ik schipper. Een geweldige tijd vol prachtige avonturen, waar een einde aan kwam doordat ik vader werd en niet meer maandenlang van huis kon blijven. Toen volgden vele jaren als kapitein op de binnenvaart en voer ik met grote schepen over de Europese wateren.

Met de aankoop van de Nova Cura keer ik terug naar mijn oude liefde. Ik vind het geweldig om mijn kennis van en liefde voor het zeilen over te dragen aan iedereen die aan boord komt. En voor jouw verhalen sta ik altijd open!

Een korte kennismaking vanuit zomers Zoutkamp

Schippersvrouw Judith de Bruijn

Op de Nova Cura ben ik de matroos.: ik geef de zeilinstructies vooraf en tijdens het varen. Maar ik ben ook de kok en de wandelgids. En natuurlijk heb ik constant oog voor het welzijn van onze gasten.
Mijn ouders werden verliefd tijdens een tocht op een Tjalk, mijn afstuderen vierde ik op een Klipper en nu vaar ik op mijn eigen schip. Tenminste, tijdens de zomermaanden. Daarbuiten woon ik in Utrecht en werk als dagvoorzitter op congressen. Een heerlijke afwisseling.

Meer over mij vind je op….

linked in