Samen genieten van de Waddenzee

Wij houden van de rust en de weidsheid van de Waddenzee en de contacten met de mensen die wij onderweg ontmoeten. In 2017 besloten we om samen te gaan ondernemen en iets moois opbouwen. Dat is samengekomen met de aankoop van de Nova Cura. We zijn trots dat we op dit prachtige varend erfgoed mogen wonen en werken.  Inmiddels hebben we vier heerlijke vaarseizoenen achter de rug.

Van oktober tot mei genieten we van het stadse leven in de binnenstad van Groningen. In de weekenden is ons schip dan te huur voor groepen.

Schipper Paul Wijk

Paul Wijk, schipper van de klipper Nova Cura

Op mijn 18e begon ik, na een spannend jaar op de wilde vaart, als matroos op de driemaster de Nil Desperandum. Drie jaar later was ik schipper. Een geweldige tijd vol prachtige avonturen, waar een einde aan kwam doordat ik vader werd en niet meer maandenlang van huis kon blijven. Toen volgden vele jaren als kapitein op de binnenvaart en voer ik met grote schepen over de Europese wateren.

Met de aankoop van de Nova Cura keer ik terug naar mijn oude liefde. Ik vind het geweldig om mijn kennis van en liefde voor het zeilen over te dragen aan iedereen die aan boord komt. En voor jouw verhalen sta ik altijd open!

Je kunt mij rechtstreeks bereiken op 0616814686.

Een korte kennismaking vanuit zomers Zoutkamp

Schippersvrouw Judith de Bruijn

Op de Nova Cura ben ik de matroos.: ik geef de zeilinstructies vooraf en tijdens het varen. Maar ik ben ook de kok en de wandelgids. En natuurlijk heb ik constant oog voor het welzijn van onze gasten.
Mijn ouders werden verliefd tijdens een tocht op een Tjalk, mijn afstuderen vierde ik op een Klipper en nu vaar ik op mijn eigen schip. Tenminste, tijdens de zomermaanden. Daarbuiten werk ik als dagvoorzitter op congressen, ik ben sprekerscoach en presenteer webinars. Een heerlijke afwisseling.

Meer over mij vind je op LinkedIn.