Zeilen in Zeeland tussen Dordrecht en Antwerpen

Reisdata 2024

19 – 26 mei        Dordrecht – Antwerpen

31 mei – 7 juni    Antwerpen – Dordrecht

PRIJS

€ 750 voor verblijf in een gedeelde hut

€ 950 voor verblijf in een privé hut

Meer informatie of direct boeken?   Mail naar judith@klippernovacura.nl     Boekingsinformatie

Go with the Flow

Heb je behoefte aan een actieve vakantie?
Wil je er even helemaal tussenuit zijn?
Wil je nieuwe mensen ontmoeten maar ook lekker op jezelf zijn?
Sta je open voor wat er komt en ben je flexibel om ‘met de flow’ mee te gaan?

Stap dan bij ons aan boord

Er gaan maximaal 10 mensen mee.
Er is geen vast programma, we laten ons leiden door weer en wind en hoe wind, getij en waar we zin in hebben.

Zeeland: here we come!

Omdat het in 2024 ons zevende seizoen is, gaan we iets speciaals doen.
Daarom varen we in het voorjaar van 2024 naar Zeeland en organiseren daar twee tochten.
Voor ons is het een nieuw vaargebied, dat we graag samen met jou willen verkennen.

De reizen zijn iets anders dan de normale Go with the Flow reizen:

 • ze duren twee dagen langer
 • we doen alles samen, ook de verzorging van het eten
 • we gaan veel zeilen
 • we zullen vaker havens aandoen en minder droogvallen
 • er is een dag voor bezoek aan Antwerpen

Wat vonden anderen ervan…?

Ilse

Wij hebben zo genoten van de prachtige natuur om ons heen, de dorpjes, de vrijheid die de boot vanaf het water biedt. Wil je je daarnaast geen zorgen hoeven maken over de culinaire verzorging dan is dit de reis die wordt verzorgd met warmte en hartelijkheid door Paul en Judith.

Marlies

Wat bijzonder om de Waddenzee vanaf een schip mee te maken! We lagen zelfs in de haven bij eb op de bodem maar “..als de lampen bewegen dan zijn we los..”. Hoe gaaf om de getijden zo bewust te ervaren. Lekker je eigen eten verzamelen op het wad, het zeilen, fantastisch gezelschap. Absoluut een aanrader!

Het reisprogramma

Dordrecht – Antwerpen

19 mei – 26 mei

We verwachten op zondag 19 mei om 16.00 uur in de haven van Dordrecht.
Hopelijk liggen we dan in de Wolwevershaven, maar dat weten we pas zeker als we er liggen.

Voor het diner heb je tijd hebt om in te kwartieren en je reisgenoten te leren kennen. In de avond kun je nog een mooie wandeling door het centrum maken of ergens wat gaan drinken.

De volgende dag vertrekken we richting Zeeland. Het eerste stuk over de Dordtse Kil, gaat op de motor. We gaan pas zeilen op open water.
De route door Zeeland bepalen we uiteraard pas kort van te voren. We hopen op een bezoek aan sfeervolle Zeeuwse havens. Op droogvallen en bruinvissen spotten. We hopen op goede wind en veel zwemmen.

Maar hoe het precies gaat lopen, dat moet blijken. Go with the Flow!

We willen op vrijdagavond in Antwerpen aankomen en afmeren aan het Willemsdok, vlakbij het centrum Je hebt dan zaterdag de gelegenheid om de stad te bezoeken. Op zondag ga je na het ontbijt weer van boord.

Antwerpen – Dordrecht

31 mei – 7 juni

We verwachten op vrijdag 31 mei om 19.00 uur in het Willemsdok in Antwerpen.
Kort van tevoren hoor je wat onze exacte ligplaats is. Dan heb je tijd om in te kwartieren en je reisgenoten te leren kennen. In de avond kun je nog een mooie wandeling door de haven maken of ergens wat gaan drinken.

Zaterdag liggen we nog in Antwerpen en heb je tijd om de stad te bezoeken. De volgende ochtend vertrekken we met uitgaand tij richting Zeeland.

De route door Zeeland bepalen we uiteraard pas kort van te voren. We hopen op een bezoek aan Tholen, Veere en Middelburg. Op vis eten in Yrseke. Een onverwachte stranddag.  Mooie zonsondergangen en zeilen naast een containerschip….

Maar hoe het precies gaat lopen, dat moet blijken. Go with the Flow!

Op vrijdag 7 juni varen we Dordrecht weer binnen en ga je na de lunch van boord.

Aan- en afreizen

Deze reizen zijn beide ‘enkele reis’.  Je vertrekt uit Dordrecht en eindigt in Antwerpen of andersom. Daarom raden we je aan per trein te reizen.

Zeilen

We proberen natuurlijk zo vaak mogelijk te zeilen. Niet elk vaarwater is daarvoor geschikt en je moet de wind ook uit de goeie hoek hebben. Maar gelukkig het vaarwater in Zeeland wel diep genoeg om veel te kunnen zeilen.

We verwachten dat iedereen fysiek in staat is om mee te helpen aan dek. Zeilervaring is helemaal niet nodig. Je krijgt elke dag 1 taak, die je goed wordt uitgelegd en samen met iemand anders doet. In het samenwerken leer je elkaar beter kennen.
Taken aan dek zijn helpen met in- en uitpakken van de zeilen, de zeilen hijsen, de bakstagen verzetten bij het overstag gaan, aan het roer staan, de schoten laten vieren en aanhalen. Ook het lezen van de kaart en assisteren bij het navigeren is een taak voor de bemanning.

Meer weten over zeilen op een klipper?

Op onze pagina ‘verhalen’ staan verschillende bijdragen hierover:

Taken aan dek: grootzeil hijsen
Ankeren
Zeilen op de waddenzee (navigatie)
Fok bak houden

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven. Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar.  Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons! Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten. Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

plattegrond van het schip

Schipper en Matroos/Kok & eigenaren

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij webinarhost). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel.

IMG_9483

Praktische zaken

Prijs

€ 950  per persoon voor een  privé hut. € 750 per persoon als je een hut wilt delen. Je slaapt dan met twee mensen in een driepersoonshut.

Inclusief

 • 7 overnachtingen aan boord
 • 5 zeildagen
 • Zeilinstructie
 • 5 x ontbijt, 5 keer lunch, 5 keer diner
  We koken standaard vegetarisch. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten. Klik hier om een idee te krijgen van de maaltijden aan boord.

Exclusief

 • Vervoer van en naar Dordrecht en Antwerpen
 • 2 avonden uit eten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage van € 8,00 pp voor het VZR Garantiefonds

Go with the Flow Zeilreizen in 2024

Vanaf Harlingen – vaargebied westelijke Waddenzee

 • 16 – 21 juni
 • 23 – 29 juni

Zeilreizen vanaf  Lauwersoog – vaargebied oostelijke Waddenzee

 • 30 juni – 5 juli
 • 1 – 6 september
 • 8 – 13 september

De reizen starten op zondag om 20.00 uur en eindigen vrijdag om 16.00 uur.

Een overzicht van alle reizen vind je in de reisagenda 2024.

 

Veilig op reis met de VZR Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 www.vzr-garant.nl