Ontdekkingsreis naar je eigen natuur
aarde, water, lucht en vuur

yoga retreat met Josine Olgers, yogadocent op Schier en oprichtster yogafestival Schiermonnikoog.

Reisdata

26 juni – 1 juli

11 – 16 september

Prijs

€ 850

voor verblijf in tweepersoonshut
( + € 200 voor een privehut)

Yoga in de vrije natuur

Wat is er heerlijker dan buiten yoga te doen?
De wind door je haren, je blote voeten op het zand, de zon op je huid en de zee om je heen.
Deze unieke yogareis brengt je in contact met de elementen op en rond het waddeneiland Schiermonnikoog.

Aarde, water, vuur, lucht en ruimte.
Je ontdekt ze op het eiland en in jezelf. Stroomt het goed? Ben je geaard? Voel je het aan je water? Brandt je vuurtje nog?

Natuuryoga roept dat soort mooie vragen op en je mag zelf weten wat je daarmee doet, want wij houden het graag luchtig.
Je logeert ondertussen op een prachtig zeilschip in de mooiste waddenhaven van Nederland.

Lees hier het reisverslag van de yogareis in juli

Natuur yoga met Josine

Josine Olgers is al jaren op het strand te vinden met een groep yogaliefhebbers. Ze geeft les vlakbij Paal 3 en haar lessen zijn volledig verbonden met het strand, de zee, de lucht, kortom: de elementen.

” Sinds 2010 woon ik met mijn man en twee kinderen op het eiland.  Ik begon met een klein yogaklasje voor mijn kinderen in de huiskamer, wat al snel uitgroeit tot een professionele onderneming voor iedereen. Yoga aan zee, in de duinen, bij het Wad; iedere plek biedt weer iets anders.  De luchten veranderen voortdurend, het tij zorgt voor een steeds veranderend strand. Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken. In de natuur en ook in mijzelf. Inmiddels na 7 jaar, is natuuryoga in de elementen echt mijn specialisme geworden. De vier elementen; aarde, water, vuur en lucht zijn een prachtige basis om mee te werken. We vinden de elementen in de natuur, in de yoga en natuurlijk in onszelf. Net als bij yoga gaat het om de balans tussen alle elementen. In verbinding met de natuur brengt yoga een oneindige bron van kennis en zelfreflectie mee. Dit gevoel, deze verbinding, probeer ik door te geven, aan jong en oud, ervaren of onervaren yogi. Mijn lessen zijn laagdrempelig, eerlijk en puur.”

Daarom zijn wij ook zo blij dat Josine deze heel bijzondere yogaweek voor ons heeft samengesteld, afgestemd op het schip en de getijden. Zij geeft niet alleen de lessen, maar begeleidt ons deze hele week.

HIER lees je meer over Josine en ontdek je waar Judith en Josine elkaar van kennen. Je vindt hier ook een video met een les van Josine op het eiland.

 

 

Een varend vakantiehuis

De Nova Cura is een klassieke klipper van 25 meter. Het schip heeft een sfeervolle salon, een keuken, 6 comfortabele hutten twee toiletten en warme douches. Er zijn genoeg plekken om samen te zijn, of juist om even alleen te zijn. Ook aan dek is er alle ruimte om te genieten van het uitzicht van het komende en gaande water, de vogels en de prachtige luchten.

Alle activiteiten rondom de elementen vinden buiten plaats: op het strand, op de zeebodem, op de kwelder, in het bos of op het dek van het schip. We zullen een aantal dagen in de waddenhaven liggen en een tweedaagse zeiltocht maken naar een van de prachtige wadplaten rondom het eiland zoals de Engelsmanplaat.

Programma

De reis van september start om 13 uur in de zeehaven van Lauwersoog. Daar stap je aan boord en we varen over de Waddenzee samen naar Schier. Zo leer je elkaar en het schip al een beetje kennen. We ontmoeten Josine op het eiland en om 17 uur start het programma. De reis in juni start op Schiermonnikoog om 15 uur (in verband met het getij kunnen we die dag helaas niet zeilend naar het eiland).

Elke dag staat een ander natuurelement centraal. Omdat we op het eiland en vooral bij het zeilen afhankelijk zijn van weer en wind, bepalen we kort vooraf hoe we de dagen indelen. Op elke dag kun je verwachten:

 

 • Yogales in de natuur
 • Geleide meditatie
 • Activiteit rondom het element van de dag
 • Persoonlijke reflectieronde
 • Tijd voor jezelf

Maaltijden

Judith is een uitstekende kok en kookt elke dag een heerlijke vegetarische maaltijd in stijl met het thema van de dag. Voor het ontbijt is er altijd goed brood van de bakker, kaas van de kaasboer, fruit, muesli, biologische yoghurt en noten. Wij hadden van simpel en vers.  Je kunt ook je eigen speciale ontbijt of lunch in de keuken klaarmaken.
En soms, op het wad, sprokkelen we onze eigen maaltijd bij elkaar: kokkels!

 Voor wie is deze reis geschikt?

Of je nu net begint met yoga of al jaren aan yoga doet, ieder kan op zijn eigen niveau meedoen.  Je hoeft niet lenig, flexibel, dun, jong of in topconditie te zijn om mee te doen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen omdat er voor diegene die minder ervaring hebben of juist meer ervaren zijn, verschillende opties worden aangereikt. Josine kijkt goed bij iedereen of je veilig in de houdingen staat en ze helpt je om je houding aan te passen waar nodig. Deze reis is vooral aantrekkelijk als je houdt van buiten zijn, de wind door je haren te voelen, verbinding met de natuur wil ervaren en je wilt openstellen voor bewustzijn, beweging, ontspanning en elkaar.

Hijs de zeilen!

Op deze yogareis maken we een uitstap naar de Engelsmanplaat. Daar willen natuurlijk het liefste samen naartoe zeilen met jullie (als de wind het toestaat).

 • Zeilervaring is niet nodig, maar je moet fit en sterk genoeg zijn om op het schip mee te kunnen helpen met zeilen
 • Je moet een touwladder op en af kunnen,
 • Een flexibele instelling hebben en….
 • Het leuk vinden om in een groep te reizen

Reserveer zonder risico. Bekijk hier onze ruime annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Aankomst en vertrek

Week 1: 26 juni tot 1 juli. De reis start om 15.00 uur op Schiermonnikoog. We brengen je met de boot terug naar Zeehaven Lauwersoog op vrijdag om 15.00 uur.
Week 2: 11 tot 16 september. Aan boord in Zeehaven Lauwersoog op zondag om 12 uur. Op vrijdag stap je rond 16 uur weer van boord in Lauwersoog.

Prijs
De basisprijs voor deze reis op basis verblijf in een privé hut is € 1050
Kom je samen met een vriendin en deel je een hut, dan betalen jullie € 850 per persoon. Uiteraard kun je je ook alleen inschrijven voor verblijf in een tweepersoonshut.
Het maximaal aantal deelnemers is 8. Bij strenge Coronamaatregelen passen we ons beleid daarop aan.

Bij de prijs inbegrepen

 • 5 dagen en 5 nachten verblijf op de klipper Nova Cura
 • Een tweedaagse zeilreis over het Wad
 • Alle activiteiten en yogalessen onder leiding van Josine Olgers
 • Alle maaltijden, koffie en thee
 • Havengelden, toeristenbelasting

Niet inbegrepen bij de prijs

 • je vervoer op het eiland (fiets)
 • frisdranken, alcoholische dranken en snacks
 • reis- en annuleringsverzekering
 • De veerboot naar Schier op 26 juni
 • Een bijdrage van € 7,50 pp voor het VZR Garantiefonds

Ben je er klaar voor?

Reserveer dan je plek bij schipper Paul

Mail:    welkom@klippernovacura.nl
Bel:       06- 1681 4686

Zo word je wakker op Schiermonnikoog