zesdaagse yogareis op en rond Schiermonnikoog

Yogaretreat met Josine Olgers, yogadocent op Schier en oprichtster yogafestival Schiermonnikoog.

Reisdata

2 – 7 juli [VOL]
20 – 25 augustusm[VOL]
10 – 15 september

Prijs

All-inclusive vanaf € 900

Yoga in de vrije natuur

Wat is er heerlijker dan buiten yoga te doen? De wind door je haren, je blote voeten op het zand, de zon op je huid en de zee om je heen. Deze unieke yogareis brengt je in contact met de elementen op en rond het waddeneiland Schiermonnikoog. Aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Je ontdekt ze op het eiland en in jezelf. Stroomt het goed? Ben je geaard? Voel je het aan je water? Brandt je vuurtje nog?

Natuuryoga roept dat soort mooie vragen op en je mag zelf weten wat je daarmee doet, want wij houden het graag luchtig. Je logeert ondertussen op een prachtig zeilschip in de mooiste waddenhaven van Nederland.

Reviews & Impressies

Ellen

Met veel plezier en een verrijkt gevoel kijk ik terug op de Yoga/Zeilweek op de Nova Cura. Judith, Paul en Josine weten een ontspannen programma aan te bieden waar ruimte is voor een lach en een traan. Op een historisch schip met een verhaal dat al het zo bijzonder is als die van de deelnemers zelf, een week lang worden verwend met heerlijke maaltijden, slapen in een kajuit met de beleving van een wieg, yogalessen op magische plekken op zowel Schiermonnikoog als het wad…dat maakt het onvergetelijk! Het is een Neerlands avontuur die ik iedereen wil aanraden.

Lees hier het reisverslag van de yogareis van juli 2021.

Natuuryoga met Josine Olgers

Josine Olgers is al jaren op het strand te vinden met een groep yogaliefhebbers. Ze geeft les vlakbij Paal 3 en haar lessen zijn volledig verbonden met het strand, de zee, de lucht, kortom: de elementen.

“Sinds 2010 woon ik met mijn man en twee kinderen op het eiland.  Ik begon met een klein yogaklasje voor mijn kinderen in de huiskamer, wat al snel uitgroeit tot een professionele onderneming voor iedereen. Yoga aan zee, in de duinen, bij het Wad; iedere plek biedt weer iets anders.  De luchten veranderen voortdurend, het tij zorgt voor een steeds veranderend strand. Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken. In de natuur en ook in mijzelf. Inmiddels na 7 jaar, is natuuryoga in de elementen echt mijn specialisme geworden. De vier elementen; aarde, water, vuur en lucht zijn een prachtige basis om mee te werken. We vinden de elementen in de natuur, in de yoga en natuurlijk in onszelf. Net als bij yoga gaat het om de balans tussen alle elementen. In verbinding met de natuur brengt yoga een oneindige bron van kennis en zelfreflectie mee. Dit gevoel, deze verbinding, probeer ik door te geven, aan jong en oud, ervaren of onervaren yogi. Mijn lessen zijn laagdrempelig, eerlijk en puur.”

Daarom zijn wij ook zo blij dat Josine deze heel bijzondere yogaweek voor ons heeft samengesteld, afgestemd op het schip en de getijden. Zij geeft niet alleen de lessen, maar begeleidt ons deze hele week.

Hier lees je meer over Josine en ontdek je waar Judith en Josine elkaar van kennen. Je vindt hier ook een video met een les van Josine op het eiland.

 

 

Josine Olgers achter grootzeil klipper Nova Cura

Ons varende vakantiehuis

De Nova Cura is een klassieke klipper van 25 meter. Het schip heeft een sfeervolle salon, een keuken, 6 comfortabele hutten twee toiletten en twee warme douches. Er zijn genoeg plekken om samen te zijn, of juist om even alleen te zijn.

Ook aan dek is er alle ruimte om te genieten van het uitzicht van het komende en gaande water, de vogels en de prachtige luchten. We hebben fatboys, stoeltjes en hangmatten.

We zijn zelfvoorzienend. Dus ook als we op het wad liggen is er warm water, gas om op te koken en kun je douchen en naar de wc.

Alle activiteiten rondom de elementen vinden buiten plaats: op het strand, op de zeebodem, op de kwelder, in het bos of op het dek van het schip.

Hier kun je meer lezen over de roerige geschiedenis van de Nova Cura.

Programma van de yogareis

De reis van september start om 13 uur in de zeehaven van Lauwersoog. Daar stap je aan boord en we varen over de Waddenzee samen naar Schier. Zo leer je elkaar en het schip al een beetje kennen. We ontmoeten Josine op het eiland en om 17 uur start het programma. De reis in juni start op Schiermonnikoog om 15 uur (in verband met het getij kunnen we die dag helaas niet zeilend naar het eiland).

Elke dag staat een ander natuurelement centraal. Omdat we op het eiland en vooral bij het zeilen afhankelijk zijn van weer en wind, bepalen we kort vooraf hoe we de dagen indelen. Op elke dag kun je verwachten:

 

 • Yogales in de natuur
 • Geleide meditatie
 • Activiteit rondom het element van de dag
 • Persoonlijke reflectieronde
 • Tijd voor jezelf

 

Maaltijden

Judith is een uitstekende kok en kookt elke dag een heerlijke vegetarische maaltijd met verse ingredienten rondom het thema van de dag: aarde, water, lucht of vuur.

Mirjam:

Onlangs een heerlijke yoga/zeilreis gemaakt op de boot van Paul en Judith. De yogalessen op het wad en op de mooiste plekjes van Schiermonnikoog van Josine waren erg fijn. Judith maakte iedere dag in hetzelfde yogathema de heerlijkste gerechten. Ze kookt met veel liefde en passie. Dat was echt een waardevolle toevoeging op de fijne en ontspannen week!

Voor het ontbijt is er altijd goed brood van de bakker, kaas van de kaasboer, fruit, muesli, biologische yoghurt en noten. Wij hadden van simpel en vers.  Je kunt ook je eigen speciale ontbijt of lunch in de keuken klaarmaken. En soms, op het wad, sprokkelen we onze eigen maaltijd bij elkaar: kokkels!

 

Voor wie is deze reis geschikt?

Of je nu net begint met yoga of al jaren aan yoga doet, ieder kan op zijn eigen niveau meedoen.  Je hoeft niet lenig, flexibel, dun, jong of in topconditie te zijn om mee te doen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen omdat er voor diegene die minder ervaring hebben of juist meer ervaren zijn, verschillende opties worden aangereikt.

Josine kijkt goed bij iedereen of je veilig in de houdingen staat en ze helpt je om je houding aan te passen waar nodig. Deze reis is vooral aantrekkelijk als je houdt van buiten zijn, de wind door je haren te voelen, verbinding met de natuur wil ervaren en je wilt openstellen voor bewustzijn, beweging, ontspanning en elkaar.

Hijs de zeilen

Op deze yogareis maken we een uitstap naar de Engelsmanplaat. Daar willen natuurlijk het liefste samen naartoe zeilen(als de wind het toestaat). Zeilervaring is niet nodig, Judith neemt je helemaal mee in de taken aan dek.

Op Engelsmanplaat laten we het schip droogvallen zodat we op de plaat kunnen wandelen en natuurlijk yoga doen. Hier lees je hoe droogvallen in z’n werk gaat.

In deze blogs kun je meer lezen over de taken aan boord en het zeilen over het wad

Praktische informatie

Aankomst en vertrek

Week 1: 2 – 7 juli. Je komt met de veerboot van 12.30 naar het eiland, waar de taxi voor jullie klaar staat. We brengen je met de Nova Cura terug naar Zeehaven Lauwersoog op vrijdag rond 15.00 uur.

Week 2: 20 – 25 augustus. Aan boord in Zeehaven Lauwersoog op zondag om 12 uur. Op vrijdag stap je rond 17 uur weer van boord in Lauwersoog.

Week 3: 10 – 15 september. Je komt met de veerboot van 12.30 naar het eiland, waar de taxi voor jullie klaar staat. We brengen je met de Nova Cura terug naar Zeehaven Lauwersoog op vrijdag rond 15.00 uur.

Prijs
De basisprijs voor deze reis op basis verblijf in een privé hut is € 1100. Kom je samen met een vriendin en deel je een hut, dan betalen jullie € 900 per persoon. Uiteraard kun je je ook alleen inschrijven voor verblijf in een tweepersoonshut. Het maximaal aantal deelnemers is 9.

Boeken, betalen, annuleren: Bekijk hier hoe dat bij ons werkt.

Bij de prijs inbegrepen

 • 6 dagen en 5 nachten verblijf op de klipper Nova Cura
 • Een tweedaagse zeilreis over het Wad
 • Alle activiteiten en yogalessen onder leiding van Josine Olgers
 • Alle maaltijden, koffie en thee
 • Havengelden, toeristenbelasting

Niet inbegrepen bij de prijs

 • Je vervoer op het eiland (Fietsenverhuur)
 • Frisdranken, alcoholische dranken en snacks
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • De veerboot naar Schier op 2 juli en 3 september.
 • Een bijdrage van € 7,50 p.p. voor het VZR Garantiefonds

Ben je er klaar voor?

Reserveer dan je plek bij Judith

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

Zo word je wakker op Schiermonnikoog