zesdaagse yogareis op en rond Schiermonnikoog

Yoga in de vrije natuur voor yogi’s van alle niveau’s

klipper nova cura droogvallen waddenzee yogareis

Reisdata

 • 7 juli – 12 juli met Josine   [vol]
 • 21 juli – 26 juli met Caroline  [vol]
 • 25 augustus – 30 augustus met Eva  [vol]

Aankomst zondagnamiddag, vertrek vrijdagmiddag

Prijs

All-inclusive 

€ 900 voor een plek in een gedeelde hut

€ 1100 voor een privéhut

Yoga in de vrije natuur

Wat is er heerlijker dan buiten yoga te doen? De wind door je haren, je blote voeten op het zand, de zon op je huid en de zee om je heen. Deze unieke yogareis brengt je in contact met de elementen op en rond het waddeneiland Schiermonnikoog. Aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Je ontdekt ze op het eiland en in jezelf. Stroomt het goed? Ben je geaard? Voel je het aan je water? Brandt je vuurtje nog?

Natuuryoga roept dat soort mooie vragen op en je mag zelf weten wat je daarmee doet, want wij houden het graag luchtig. Je logeert ondertussen op een prachtig zeilschip in de mooiste waddenhaven van Nederland.

Josine Olgers woonde 14 jaar op Schier en gaf er yogales in de natuur. Haar lessen zijn volledig verbonden met het strand, de zee, de lucht, kortom: de elementen.

“Yoga aan zee, in de duinen, bij het Wad; iedere plek biedt weer iets anders.  De luchten veranderen voortdurend, het tij zorgt voor een steeds veranderend strand. Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken. In de natuur en ook in mijzelf.  Na al die jaren en lessen op het eiland is natuuryoga mijn specialisme geworden. Mijn lessen zijn laagdrempelig, eerlijk en puur.”

Josine woont inmiddels in Noordlaren, waar zij in ‘het Lokaal’ yoga geeft gericht op zwangeren, moeders en kinderen.

 

Hier lees je meer over Josine en ontdek je waar Judith en Josine elkaar van kennen.

 

Caroline Bernard leeft en ademt yoga. Door de jaren heen heeft ze een stijl ontwikkeld die via speelse oefeningen voelen combineert met diepgang. Zo kun je uiteindelijk je leven vormgeven zodat het helemaal past bij wat je nodig hebt, jou inspireert of blij maakt. Dat is de essentie van yoga: verbinding, bevrijding en gelukzaligheid.

De weg naar yogadocent is bij Caroline ongewoon. Eerst werkte ze als onderzoeker in de natuurkunde, toen als danseres in de Argentijnse Tango, en daarna pas heeft ze zich toegewijd aan de yoga. Ze groeide op in Frankrijk en Engeland en woont nu sinds meer dan 30 jaar in Nederland. Caroline is warm en verwelkomend en zorgt altijd voor een gezellige en veilige sfeer. In haar lessen neemt ze je mee op avontuur door je eigen lichaam en gevoelens op een enthousiaste, geïnspireerde en betrokken manier.

Caroyoga.nl

Eva

25 – 30 augsustus

Eva Sachetto

Eva Sacchetto woont sinds 2000 aan het wad in noord Groningen. Vanaf het voorjaar geeft ze lessen aan het wad. Een aantal keren per jaar vind je haar met een grote groep cursisten in Marokko, India…en wekelijks geeft ze lessen in en rondom Eenrum. Haar lessen zijn ‘down to earth’, voor iedereen toegankelijk, ‘zijn bij dat wat er is’.

“Buiten les geven is geweldig. De aarde, de geuren, de wind en de zon: alle elementen ondersteunen je het het weer in balans raken en zakken in jezelf. De combinatie van op pad zijn, reizen én yoga versterkt elkaar. Kun je zijn bij dat wat je tegenkomt? Wat wordt er bij je geraakt? Verzachten naar jezelf én in je kracht zijn. Al reizend thuis komen.”

Op Eva’s site Soulyoga kun je meer lezen over haar lessen en kun je online yogalessen meedoen.

Ons varende vakantiehuis

De Nova Cura is een klassieke klipper van 25 meter. Het schip heeft een sfeervolle salon, een keuken, 6 comfortabele hutten twee toiletten en twee warme douches. Er zijn genoeg plekken om samen te zijn, of juist om even alleen te zijn.

Ook aan dek is er alle ruimte om te genieten van het uitzicht van het komende en gaande water, de vogels en de prachtige luchten. We hebben fatboys, stoeltjes en hangmatten.

We zijn zelfvoorzienend. Dus ook als we op het wad liggen is er warm water, gas om op te koken en kun je douchen en naar de wc.

Alle activiteiten rondom de elementen vinden buiten plaats: op het strand, op de zeebodem, op de kwelder, in het bos of op het dek van het schip.

Hier kun je meer lezen over de roerige geschiedenis van de Nova Cura.

Programma van de yogareis

Yoga rond de elementen heeft tot doel om dichter bij je eigen natuur te komen en meer in balans.

Elke dag staat er een ander element centraal. We starten bij aarde, gaan dan omhoog in het lichaam naar water, dan vuur en tot slot het element lucht. De elementen raken aan andere aspecten van jezelf, zowel wat betreft je voorkeuren en talenten als op lichamelijk gebied. We starten de dag voor het ontbijt met een meditatie rond het element en wake-up houdingen waarin je het element in jezelf kunt voelen.

Voor de lange les gaan we naar een plek op het eiland dat past bij dit element. Die duurt rond de 2 uur. De middag kun je gebruiken om te luieren aan dek van de Nova Cura, om op een terras in het dorp neer te strijken, en fietstocht te maken. Samen met anderen of alleen, dat mag je allemaal zelf bepalen.

Rond 6 uur is iedereen weer terug aan boord voor een korte les aan dek waarmee we het element afsluiten.  Daarna gaan we met elkaar aan tafel. De avond is weer vrij om naar eigen inzicht in te delen.

Let wel: omdat we op het eiland en vooral bij het zeilen afhankelijk zijn van weer en wind, kan deze indeling ook wel eens heel anders gaan.
Trouwens; we vinden het leuk als je het hele programma volgt, maar het staat je altijd vrij om daarin andere keuzes te maken.

Maaltijden

Judith is een uitstekende kok en kookt elke dag een heerlijke vegetarische maaltijd met verse ingrediënten uit de plaatselijke biologische pluktuin.

Mirjam:

Onlangs een heerlijke yoga/zeilreis gemaakt op de boot van Paul en Judith. De yogalessen op het wad en op de mooiste plekjes van Schiermonnikoog van Josine waren erg fijn. Judith maakte iedere dag in hetzelfde yogathema de heerlijkste gerechten. Ze kookt met veel liefde en passie. Dat was echt een waardevolle toevoeging op de fijne en ontspannen week!

Wij houden van simpel en vers. Voor het ontbijt is er altijd goed brood van de bakker, kaas van de kaasboer, fruit, muesli, biologische yoghurt en noten. Je kunt brood meenemen voor de lunch als je wilt.
Je kunt ook je eigen speciale ontbijt of lunch in de keuken klaarmaken.

Voor wie is deze reis geschikt?

Of je nu net begint met yoga of al jaren aan yoga doet, ieder kan op zijn eigen niveau meedoen.  Je hoeft niet lenig, flexibel, dun, jong of in topconditie te zijn om mee te doen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen omdat er voor diegene die minder ervaring hebben of juist meer ervaren zijn, verschillende opties worden aangereikt.

Josine kijkt goed bij iedereen of je veilig in de houdingen staat en ze helpt je om je houding aan te passen waar nodig. Deze reis is vooral aantrekkelijk als je houdt van buiten zijn, de wind door je haren te voelen, verbinding met de natuur wil ervaren en je wilt openstellen voor bewustzijn, beweging, ontspanning en elkaar.

Hijs de zeilen

Op deze yogareis maken we een uitstap naar de Engelsmanplaat. Daar willen natuurlijk het liefste samen naartoe zeilen(als de wind het toestaat). Zeilervaring is niet nodig, Judith neemt je helemaal mee in de taken aan dek.

Op Engelsmanplaat laten we het schip droogvallen zodat we op de plaat kunnen wandelen en natuurlijk yoga doen. Hier lees je hoe droogvallen in z’n werk gaat.

In deze blogs kun je meer lezen over de taken aan boord en het zeilen over het wad

Praktische informatie

Aankomst en vertrek

De jachthaven van Schiermonnikoog is voor ons alleen met hoogwater bereikbaar. Daarom gaat de heen- of terugreis soms met de veerboot. Net als het getij, verschilt dit per week.

Week 7 – 12  juli.  Je komt met de veerboot van 15.30 naar het eiland, waar de taxi voor jullie klaar staat.
We brengen je met de Nova Cura terug naar Zeehaven Lauwersoog op vrijdag rond 16.00 uur.

Week  21 – 26 juli. Je komt met de veerboot van 15.30 naar het eiland, waar de taxi voor jullie klaar staat.  Op vrijdag stap je rond 15 uur weer van boord in Lauwersoog.

Week  25 – 30 augustus. Je stapt aan boord in Zeehaven Lauwersoog op zondag om 14 uur. Je gaat terug met de veerboot van 13.30 naar Lauwersoog.

Prijs
De basisprijs voor deze reis op basis verblijf in een privé hut is € 1100. Kom je samen met een vriendin en deel je een hut, dan betalen jullie € 900 per persoon. Uiteraard kun je je ook alleen inschrijven voor verblijf in een tweepersoonshut. Het maximaal aantal deelnemers is 9.

Boeken, betalen, annuleren: Bekijk hier hoe dat bij ons werkt.

Bij de prijs inbegrepen

 • 6 dagen en 5 nachten verblijf op de klipper Nova Cura
 • Een tweedaagse zeilreis over het Wad
 • Alle yogalessen
 • Alle maaltijden, koffie en thee (behalve 1 avond uit eten)
 • Havengelden, toeristenbelasting

Niet inbegrepen bij de prijs

 • Je vervoer op het eiland (Fietsenverhuur)
 • Frisdranken, alcoholische dranken en snacks
 • 1 diner buitenshuis
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • De veerboot naar Schier op 21 juli
 • Een bijdrage van € 8,00 p.p. voor het VZR Garantiefonds

Ben je er klaar voor?

Reserveer dan je plek bij Judith

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

Zo word je wakker op Schiermonnikoog