Go with the Flow zeilreis over de Waddenzee vanaf Harlingen

Reisdata 2024

 • 16 – 21 juni
 • 23 – 28 juni = VOL

De reizen starten om 20.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Afvaarthaven: Harlingen
Vaargebied: Westelijk Waddengebied (Vlieland, Terschelling)

PRIJS

ALL INCLUSIVE

€ 700 voor verblijf in een gedeelde hut
€ 900 voor verblijf in een privé hut

Meer informatie of direct boeken?
Mail naar judith@klippernovacura.nl

Boekingsinformatie

Go with the Flow

Heb je behoefte aan een actieve vakantie midden in de natuur?
Wil je weer eens wat nieuwe mensen ontmoeten maar ook lekker op jezelf zijn?
Wil je een week niet koken en verwend worden met heerlijk eten?
Heb je altijd al eens willen zeilen op de Waddenzee?

Ga dan mee op onze zesdaagse groepsreis vanaf Harlingen naar de Waddeneilanden.
Er gaan maximaal 10 mensen mee. Er is geen vast programma, we laten ons leiden door weer en wind en hoe wind, getij en waar we zin in hebben.

Aan dek van de klipper Nova Cura voor een zeilreis over de Waddenzee

Hoe hebben onze gasten deze groepsreis over de Waddenzee ervaren?

Ilse

Wij hebben zo genoten van de prachtige natuur om ons heen, de dorpjes, de vrijheid die de boot vanaf het water biedt. Wil je je daarnaast geen zorgen hoeven maken over de culinaire verzorging dan is dit de reis die wordt verzorgd met warmte en hartelijkheid door Paul en Judith.

Marlies

Wat bijzonder om de Waddenzee vanaf een schip mee te maken! We lagen zelfs in de haven bij eb op de bodem maar “..als de lampen bewegen dan zijn we los..”. Hoe gaaf om de getijden zo bewust te ervaren. Lekker je eigen eten verzamelen op het wad, het zeilen, fantastisch gezelschap. Absoluut een aanrader!

Ervaar de wilde natuur

De Lepelaars. Zandpatronen. De kracht van de wind. Spieren die je nog niet kende. Eindeloze sterrenhemels. Overnachten op het wad tussen de meeuwen en de mosselbanken. De lichtritmes van de vuurtorens. De schoonheid van een naderende bui. Het slik tussen je tenen als je gaat wadlopen. Ervaar de wilde natuur.

We zeilen deze week op de westkant van het Wad en bezoeken de eilanden Terschelling, Vlieland en wellicht ook Texel of Ameland. Maar misschien blijven we ook wel dagenlang op zee. We zien wel.

Walhalla voor Fotografen

Er staan op onze site aardig wat foto’s die gemaakt zijn door onze gasten, zoals de foto hiernaast.
In deze blog zie je meer voorbeelden van Fotografie op het Wad.

droogvallen-waddenzee-nova cura -avontuur-eilandhoppen
Man aan boord van klipper staat naast de mast

Het reisprogramma

We verwachten je in de haven van Harlingen op zondagavond rond 20.00 uur, zodat je tijd hebt om in te kwartieren en je reisgenoten te leren kennen. Paul vertelt dan over het gebied dat we gaan bevaren en we oriënteren ons op het weer op de mogelijke routes naar de Waddeneilanden.
Maandag vertrekken we uit de haven en hijsen de zeilen. Met jullie hulp uiteraard. Judith geeft instructies over veiligheid en het zeilen en zwaait de scepter over het voordek.

Zeilen

Deze week leer je zeilen op een klipper van 25 meter, old school. Zeilervaring is helemaal niet nodig. Je krijgt elke dag 1 taak, die je goed wordt uitgelegd en samen met iemand anders doet. In het samenwerken leer je elkaar beter kennen.
Taken aan dek zijn helpen met in- en uitpakken van de zeilen, de zeilen hijsen, de bakstagen verzetten bij het overstag gaan, aan het roer staan, de schoten laten vieren en aanhalen.

Als je het interessant vindt, leren we je navigeren en met het kompas werken. Of ben jij degene die met de peilstok voor op het schip peilt of we al op die zandbank zitten? Of zit je met je verrekijker aan dek en spot je vogels? Of ben je de mosselverzamelaar die de avondmaaltijd bij elkaar sprokkelt?

Meer weten over zeilen op een klipper?

Op onze pagina ‘verhalen’ staan verschillende bijdragen hierover:

Taken aan dek: grootzeil hijsen
Ankeren
Zeilen op de waddenzee (navigatie)
Fok bak houden
Veiligheid

Waddeneilanden verkennen

Vanuit Harlingen zijn de eilanden Terschelling en Vlieland meestal goed te bezeilen. Maar misschien gaan we wel naar Texel, of brengt een mooie Westenwind ons naar Ameland. In ieder geval zullen we tijd doorbrengen op de waddeneilanden en ons streven is om er twee aan te doen en daar ook een dagje te blijven, zodat je een mooie fiets- of wandeltocht kunt maken. Daarnaast gaan we altijd droogvallen. Wil je weten hoe dat werkt, lees dan de blog over Droogvallen.

Zeilen op een klipper, sneller overstag met 'fok bak'

Een zeilschip als vakantiehuis

Ons varende vakantiehuis is 25 meter lang. Het is jouw thuis deze week. Het is een plek waar je samen en alleen kunt zijn. Waar we met elkaar de zeilen hijsen en het schip laten varen, waar we elkaar helpen met praktische dingen en elkaar de ruimte geven. Er zijn 6 hutten voor in totaal 8 passagiers beschikbaar.  Aan boord zijn twee douches en twee toiletten. Ook als we op het Wad liggen kun je een warme douche nemen. We hebben alles wat we nodig hebben bij ons! Elke hut heeft een groot raam en een wastafel en je kunt er je tas goed kwijt. Aan dek liggen stoeltjes, fatboys en er zijn hangmatten. Binnen is een sfeervolle woonkeuken, waar je samen kunt zijn, zelf kunt kokkerellen of alleen in een hoekje een boek kunt lezen.

plattegrond van het schip

Lang leve de vrijheid!

De schipper, de matroos en de kok

Paul Wijk, schipper van de klipper Nova Cura
Judith de Bruijn, kok en matroos van de klipper Nova Cura

Paul Wijk (schipper) en Judith de Bruijn (matroos en kok) hebben in 2017 de zeilklipper Nova Cura gekocht. Paul vaart als zijn hele leven, Judith is zijinstromer (in het dagelijks leven is zij webinarhost). Wij houden van zeilen, vogels en vergezichten, maar ook van zingen, lachen en een lekker biertje. We houden niet zo heel erg van plannen, en daarom vinden we deze manier van reizen geweldig. Het vraagt van je om in te spelen op het onverwachte en je telkens weer te laten verrassen. In het dagelijks leven kan dat maar zo zelden, maar hier wel.

Meer informatie of direct boeken?
Mail naar judith@klippernovacura.nl

Boekingsinformatie

Go with the Flow Zeilreizen in 2024

Vanaf Harlingen – vaargebied westelijke Waddenzee

 • 16 – 21 juni
 • 23 – 29 juni

Zeilreizen vanaf  Lauwersoog – vaargebied oostelijke Waddenzee

 • 30 juni – 5 juli
 • 1 – 6 september
 • 8 – 13 september

De reizen starten op zondag om 20.00 uur en eindigen vrijdag om 16.00 uur.

We maken dit jaar twee unieke Go with the Flow reizen in Zeeland.

 • 19 – 26 mei: Dordrecht – Antwerpen
 • 13 mei- 7 juni: Antwerpen – Dordrecht

Deze reizen duren langer in verband met stadsbezoek Antwerpen en hebben een iets andere prijs.
Op de pagina Zeilen Zeeland vind je hierover binnenkort informatie.

Prijs

€ 900  per persoon voor een  privé hut. € 700 per persoon als je een hut wilt delen. Je slaapt dan met twee mensen in een driepersoonshut.

Inclusief

 • 5 overnachtingen aan boord
 • 5 zeildagen
 • Zeilinstructie
 • 5 x ontbijt, 5 keer lunch, 3 keer diner
  We koken standaard vegetarisch. Je kunt zelf alcoholische dranken meenemen en in de koelkast zetten. Klik hier om een idee te krijgen van de maaltijden aan boord.

Exclusief

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • 1 avond uit eten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage van € 8,00 pp voor het VZR Garantiefonds

Veilig op reis met de VZR Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 www.vzr-garant.nl