Varend op avontuur

Een varend vakantiehuis op de Waddenzee

Beleef een unieke familie/gezinsreis in Nederland, op je eigen klassieke privé zeilboot, varend over de Waddenzee en het Lauwersmeer. Schipper en matroos zijn bij de prijs inbegrepen.

Alle ruimte voor jullie

Vanwege de Corona maatregelen verhuren wij ons schip dit jaar graag aan families en gezinnen. We hebben vijf hutten beschikbaar voor in totaal 12 personen. Jullie bepalen zelf wie er mee gaat. Je hebt voor jouw familie een woonkamer met keuken beschikbaar, twee toiletten en twee douches. Als je boekt met je eigen gezelschap, moet dat wel passen binnen de maatregelen die op moment van reis gelden. We zullen dat bij de boeking goed met jullie doorspreken, zodat we beiden geen onnodig risico lopen op Corona of op boetes.

Voor de boeking van het schip als privé zeilboot, gelden onze Algemene Voorwaarden.

De reis in het kort

 • 6 dagen en 5 nachten vakantie
 • Van zondag 16 uur tot vrijdag 16 uur
 • Er kunnen 12 gasten meevaren
 • Afvaarthaven Lauwersoog
 • Vaargebied Lauwersmeer, Waddenzee, Friesland en Groningen
 • Zeilervaring niet nodig
 • Prijs:  € 4250 (inclusief havengelden en toeristenbelasting)
 • exclusief € 7,50 pp voor het VZR Garantiefonds
Kaarten aan boord tijdens eilandhoppen op de waddenzee met de klipper nova cura

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Bel schipper Paul Wijk op 0616814686 en we spreken jullie wensen door.

klipper nova cura schipper Paul vrolijk.
Met het zeilschip Klipper nova cura droogvallen bij Schiermonnikoog Friesland tijdens zeiltocht oost wad

Veiligheidsmaatregelen

De Nova Cura bestaat uit twee afgescheiden gedeelten. Op deze plattegrond zie je welk gedeelte voor jouw familie beschikbaar is. Op deze pagina zie je foto’s van de binnenkant van ons schip.

Het achtergedeelte (crew) is de roef, het woongedeelte van Paul en Judith.
Het achterdek is het domein van de schipper. Je mag daar uiteraard wel komen, maar houdt afstand.

Bij het wegvaren en aanleggen, zitten jullie bij elkaar aan dek, zodat schipper en matroos alle ruimte hebben om over het schip te lopen en de benodigde acties te doen.

kinderen spelen op het strand van Schiermonnikoog waar de klipper nova cura ligt afgemeerd.
Familie op klipper nova cura vehuurt als prive zeilboot varend op de waddenzee

Reisbestemmingen

Vanuit onze afvaarthaven Lauwersoog kunnen we verschillende kanten op:

 • Schiermonnikoog
 • het ongerepte Oostwad
 • het Lauwersmeer
 • Zoutkamp of Oostmahorn
 • Over het Grootdiep naar Dokkum
 • Over het Reitdiep naar Garnwerd of zelfs Groningen

Jullie bepalen zelf waar we heen gaan, hoe lang we er blijven.

De havens

We overnachten lang niet altijd in een haven. In het Lauwersmeer leggen we aan bij een steiger aan een eilandje of gaan voor anker. Op het wad kunnen we droogvallen. Op Schiermonnikoog liggen we in de jachthaven tussen de andere klippers en tjalken. En in Dokkkum liggen we midden in het stadje.
Volop variatie!

 

zon klipper nova cura zeilschip op de waddenzee-eilanhoppen
Recensie gezin op vakantie met de klipper nova cura op de waddenzee
Gast aan dek klipper nova cura aan het zeilen op de waddenzee

Gaan we zeilen?

Als de wind rustig is en we de taken makkelijk kunnen verdelen, kunnen we de zeilen hijsen. Op dit stuk van de Waddenzee zijn de afstanden niet zo lang, meer dan 4 uur achter elkaar varen we meestal niet. Daarbij zijn we niet alleen afhankelijk van de wind, maar ook van de stroming. De waterstand oftewel het Getij is een grote factor van belang. Dat bepaalt of een geul voor ons bevaarbaar is. Dit vraagt niet alleen om zeemanskunst en navigatietechniek, maar ook om goede planning.

We hebben er een blog over geschreven, voor als je meer wilt weten over zeilen op de Waddenzee.

jongen uitkijkend over de waddenzee tijdens zeiltocht naar Schiermonnikoog op de klipper nova cura

Duurzaam op vakantie

Voor een strandvakantie of een avontuur op zee hoef je echt niet met het vliegtuig naar het buitenland, want Nederland is prachtig en er is zoveel te beleven. “Mijn kinderen hebben de Waddenzee nog nooit gezien!” zei Brigitte. Daarom koos zij vorig jaar voor een vakantie op de Nova Cura.Ze ging altijd naar Frankrijk met haar jongens, maar vond het eigenlijk te gek voor woorden dat haar kinderen het mooiste stuk van Nederland nog nooit gezien hadden.

Ze hebben volop genoten. Zeilen is een vorm van duurzaam vakantie vieren. We vervoeren ons op de wind. En voor de kinderen is het mooi om te zien hoe dat werkt en hoe we er in samenwerken om het schip te zeilen. Dus Eiland Hoppen is ook in veel opzichten een leerzame vakantie!

Strandzeilen

Uitvaren

Schier in de avond

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

www.vzr-garant.nl