Gezinsreizen naar de Waddeneilanden

Waddeneilanden, droogvallen, zeilen, gezelligheid en natuur

Beleef de Waddenzee vanaf een klassieke klipper. Dat is weer eens iets heel anders!  De Nova Cura zwerft in de meivakantie en de zomervakantie over het wad. Er kunnen 12 passagiers mee. We bezoeken de eilanden, gaan natuurlijk zeilen, droogvallen op een wadplaat en zeehonden zien.

We zitten in hetzelfde schuitje en er is geen vast programma. Wij zorgen voor een zorgeloze vakantie. Vrijheid blijheid!

Groepsfoto bij droogvallen op de waddenzee tijdens eilandhoppen op de klipper nova cura

Eilandhoppen in het kort

  • 6 dagen en 5 nachten vakantie
  • Van zondag 17 uur tot vrijdag 16 uur
  • Inclusief uitgebreid ontbijt, lunch op vaardagen en vier keer avondeten
  • Prijs:  € 500 voor kinderen tot 18 jaar, € 650  voor volwassenen
  • de prijs is exclusief een bijdrage van € 8 per persoon voor de VZR Garantieregeling (zie onderaan deze pagina)
  • Verblijf in een, twee- of driepersoonshut
  • Gezinnen/ familie met kinderen van 8 – 20 zeer welkom
  • Er kunnen  in totaal 12 gasten meevaren
Kinderen spelen aan dek tijdens eilandhoppen op de waddenzee

Welke week gaan jullie mee?

Reisdata 2024

Meivakantie: 28 april – 3 mei vanaf Harlingen [VOL]

Zomervakantie, vanaf Lauwersoog:
28 juli – 2 augustus  [VOL]
4 – 9 augustus   [VOL]
11 – 16 augustus [nog 2 plekken]

Stuur een mail naar judith@klippernovacura.nl om je plek vast te leggen.

Gasten op voordek klipper nova cura tijdens eilandhoppen
Kinderen aan dek klipper nova cura lunchen tijdens eilandhoppen

Reserveer snel je plek

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar judith@klippernovacura.nl.

Op de pagina boekingsinformatie kun je meer lezen over boeken, betalen en annuleren.

Kaarten aan boord tijdens eilandhoppen op de waddenzee met de klipper nova cura

Waar slaap je?

De gasten, jullie dus, slapen in de hutten in het middenschip. Paul en Judith slapen achter op het schip, in de roef.

In het middenschip zijn 2 douches, 2 wc’s en 6 hutten.
Twee hutten met een dubbel bed voor ouders, 2 hutten met elk 3 bedden, 1 hut met twee bedden (stapelbed) en een kleine eenpersooshut.

plattegrond van het schip

De gezamenlijke ruimte

In de gezamenlijke ruimte staat een grote tafel waar we rondom zitten voor het eten. De keuken is daar ook. Je kunt altijd zelf koffie en thee zetten en er is een koelkast voor jullie drankjes.
Er zijn ook twee bankjes waar je kan zitten met een boek. Het is er licht en sfeervol, een echte huiskamer.
We hebben allerlei spelletjes, knutselspullen en wat muziekinstrumenten. Je kunt van onze Bose bluetooth box gebruik maken voor muziek.

Reserveer snel je plek

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar judith@klippernovacura.nl.

Op de pagina boekingsinformatie vind je alles over boeken, betalen en annuleren.

klipper nova Cura goede recensie

Wat is er voor kinderen te doen?

Bezoek aan de Waddeneilanden

We zoeken altijd een goede mix tussen zeilen en het verblijf op de eilanden. We blijven daarom altijd een volle dag op een eiland. Vanaf Lauwersoog zijn Schiermonnikoog en Ameland goed bereikbaar. Je kunt daar heerlijk fietsen, strandzeilen, ijsjes eten, zwemmen, paardrijden. Verzin het maar.

Zeilen

Het echte zeilwerk is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Je helpt mee met zeilen hijsen, het anker ophalen en het verzetten van zeilen bij het veranderen van koers.
Maar dit werk aan dek vraagt kracht en dat hebben de jongsten nog niet. Wat kinderen wel kunnen doen aan boord, kun je lezen in deze blog.

Zwemmen

Zwemmen op de Waddenzee kan niet altijd omdat de stroming er vaak sterk is. Als het bijna hoogwater is kan het wel omdat er de stroming dan wegvalt. We vertrekken vanuit het Lauwersmeer en daar kan je natuurlijk heerlijk zwemmen in zoet water, zeker als we voor anker gaan midden op het meer. Je kunt van het schip springen en met een touwladder weer aan boord komen.

Droogvallen

Het droogvallen is ook een echte belevenis. Je kunt dan op een wadplaat van het schip af en de omgeving verkennen. Er zijn mosselen of kokkels te vinden die we kunnen opeten. Er zijn visjes, garnalen, overal vogels en mooie geultjes. De waddenbodem kan modderig zijn, maar we zoeken meestal de stevige zanderige platen op waar je goed met blote voeten kunt lopen. In deze blog over droogvallen kun je lezen hoe het werkt.

Recensie gezin op vakantie met de klipper nova cura op de waddenzee

Zeilend over de Waddenzee

Als de wind gunstig is, gaan we zeker zeilen. Maar we moeten ook rekening houden met het getij. Als het water hard tegen de boot instroomt, komen we maar langzaam verder. Sommige stukken van de Waddenzee zijn heel ondiep, daar kunnen we alleen varen als het hoogwater is. Dat scheelt soms bijna 3 meter met laagwater. Onze boot is 1 meter diep. Hoe laat kunnen we dan over die zandbank van 1.60…? Dat is soms een hele puzzel, maar wel een leuke puzzel.  Soms blijven met laagwater op een zandbank liggen en dan kan je over de zeebodem wandelen. Dat heet droogvallen.

Op deze pagina’s kun je meer lezen over het zeilen op de Waddenzee en over droogvallen.

Paul en Judith kunnen het schip niet met z’n tweeën zeilen. Dus de bemanning helpt mee. De vaders en moeders, maar ook de grotere kinderen. Voor jonge kinderen is het leuk om mee te helpen met het vinden van de boeien en het navigeren. Je hoeft helemaal geen ervaring met zeilen te hebben. Dat leggen wij je wel uit.

Ondertussen is er genoeg tijd om te luieren of te spelen.

droogvallen-waddenzee-nova cura -avontuur

Een duurzame vakantie

Voor een strandvakantie of een avontuur op zee hoef je echt niet met het vliegtuig naar het buitenland, want Nederland is prachtig en er is zoveel te beleven.

“Mijn kinderen hebben de Waddenzee nog nooit gezien!” zei Brigitte. Daarom koos zij vorig jaar voor een vakantie op de Nova Cura. Ze ging altijd naar Frankrijk met haar jongens, maar vond het eigenlijk te gek voor woorden dat haar kinderen het mooiste stuk van Nederland nog nooit gezien hadden. Ze hebben volop genoten.

Zeilen is een vorm van duurzaam vakantie vieren. We vervoeren ons op de wind. En voor de kinderen is het mooi om te zien hoe dat werkt en hoe we er in samenwerken om het schip te zeilen. Dus Eiland Hoppen is ook in veel opzichten een leerzame vakantie!

Impressie Eiland Hoppen

Uitvaren

Zeebodemvoetbal

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 www.vzr-garant.nl