Eilandhoppen naar de Waddeneilanden

Eilanden, strand, zeilen, gezelligheid en natuur

Dat is weer eens iets heel anders!  Beleef de Waddenzee vanaf een klassieke klipper. De Nova Cura zwerft deze zomer over het wad tussen Lauwersoog, Ameland en Schiermonnikoog. We gaan natuurlijk drooogvallen op een wadplaat en zeehonden zien.

We zitten in hetzelfde schuitje en er is geen vast programma. Wij zorgen voor een zorgeloze vakantie. Vrijheid blijheid!

Groepsfoto bij droogvallen op de waddenzee tijdens eilandhoppen op de klipper nova cura

Eilandhoppen in het kort

  • 6 dagen en 5 nachten vakantie
  • Van zondag 17 uur tot vrijdag 16 uur
  • Afvaarthaven Lauwersoog
  • Inclusief uitgebreid ontbijt, lunch op vaardagen en vier keer avondeten
  • Prijs:  € 450 voor kinderen tot 18 jaar, € 650  voor volwassenen
  • Verblijf in een, twee- of driepersoonshut
  • Gezinnen/ familie met kinderen van 8 – 20 zeer welkom
  • Er kunnen  in totaal 12 gasten meevaren
Kinderen spelen aan dek tijdens eilandhoppen op de waddenzee

Welke week gaan jullie mee?

Reisdata

23 – 28 juli

30 juli – 4 augustus

6 – 11 augustus

13 – 18  augustus

Gasten op voordek klipper nova cura tijdens eilandhoppen
Kinderen aan dek klipper nova cura lunchen tijdens eilandhoppen

Wie zijn er aan boord?

Schipper Paul staat achter het roer en zijn vriendin Judith is matroos en gastvrouw. De kinderen van Paul, Sirius van 16 en Lolaphyne van 15 zijn sommige weken ook aan boord.

De gasten, jullie dus, slapen in de hutten in het middenschip. Paul en Judith slapen achter op het schip, in de roef. Sirius en Lolaphyne slapen voor op het schip, in het vooronder.

Reserveer snel je plek

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

Kaarten aan boord tijdens eilandhoppen op de waddenzee met de klipper nova cura
klipper nova Cura goede recensie

De waddeneilanden verkennen, maar dan anders!

We zoeken altijd een goede mix tussen zeilen en het verblijf op de eilanden. We blijven daarom altijd een volle dag op een eiland. Omdat je daar heerlijk kunt fietsen, strandzeilen, ijsjes eten, zwemmen, paardrijden. Verzin het maar.

Maar met schip kunnen we ook op avontuur. Lekker zeilen of….wadlopen, mosselen zoeken, in een hangmat slapen, het schip laten droogvallen op het wad, zeehonden spotten. Er is zoveel te beleven!

De waddeneilanden verkennen maar dan anders!

Reserveer snel je plek

Bel Judith de Bruijn op 0654266265 of mail naar welkom@klippernovacura.nl.

Tekening van de klipper nova cura gemaakt tijdens eilandhoppen
Recensie gezin op vakantie met de klipper nova cura op de waddenzee

Zeilend over de Waddenzee

Als de wind gunstig is, gaan we zeker zeilen. Maar we moeten ook rekening houden met het getij. Als het water hard tegen de boot instroomt, komen we maar langzaam verder. Sommige stukken van de Waddenzee zijn heel ondiep, daar kunnen we alleen varen als het hoogwater is. Dat scheelt soms bijna 3 meter met laagwater. Onze boot is 1 meter diep. Hoe laat kunnen we dan over die zandbank van 1.60…? Dat is soms een hele puzzel, maar wel een leuke puzzel.  Soms blijven met laagwater op een zandbank liggen en dan kan je over de zeebodem wandelen. Dat heet droogvallen.

Op deze pagina’s kun je meer lezen over het zeilen op de Waddenzee en over droogvallen.

Paul en Judith kunnen het schip niet met z’n tweeën zeilen. Dus de bemanning helpt mee. De vaders en moeders, maar ook de grotere kinderen. Voor jonge kinderen is het leuk om mee te helpen met het vinden van de boeien en het navigeren. Je hoeft helemaal geen ervaring met zeilen te hebben. Dat leggen wij je wel uit.

Ondertussen is er genoeg tijd om te luieren of te spelen.

Bedankje op schrijfbord aan boord klipper nova cura tijdens eilnadhoppen

Duurzaam op vakantie

Voor een strandvakantie of een avontuur op zee hoef je echt niet met het vliegtuig naar het buitenland, want Nederland is prachtig en er is zoveel te beleven.

“Mijn kinderen hebben de Waddenzee nog nooit gezien!” zei Brigitte. Daarom koos zij vorig jaar voor een vakantie op de Nova Cura. Ze ging altijd naar Frankrijk met haar jongens, maar vond het eigenlijk te gek voor woorden dat haar kinderen het mooiste stuk van Nederland nog nooit gezien hadden. Ze hebben volop genoten.

Zeilen is een vorm van duurzaam vakantie vieren. We vervoeren ons op de wind. En voor de kinderen is het mooi om te zien hoe dat werkt en hoe we er in samenwerken om het schip te zeilen. Dus Eiland Hoppen is ook in veel opzichten een leerzame vakantie!

Strandzeilen

Uitvaren

Zeebodemvoetbal

Garantieregeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VOF Sail Supernova gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van VOF Sail Supernova niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 www.vzr-garant.nl