By 19 december 2022 Eilandhoppen No Comments

Fotografie op het Wad

Foto van Martin en Sonja Jansen

Onze gasten verrassen ons vaak met schitterende foto’s. Ze komen soms met tassen vol fotoapparatuur aan boord, om tijdens de zeilweek hun favoriete hobby uit te oefenen. En dat leidt vaak tot bijzondere resultaten, zeker bij zo’n fotogeniek onderwerp als ‘het Wad’.

Martin en Sonja maken van al hun vakanties een reisverslag met prachtige foto’s erbij. Het verslag van de Go with the Flow reis van september 2022 vind je hier. Het geeft een goede impressie van het Waddenavontuur dat we ook dit jaar weer aanbieden. Hier vind je info en data.

Op je knieen in het zand voor een bijzonder perspectief, of met de macrolens de heremietkreeftjes in de poelen langs het strand vastleggen. Of zoals Myra deed, gewoon de camera tussen je benen door. Ze maakte de foto toen we droogvielen voor de kust van Friesland, ter hoogte van het zeegat tussen Terschelling en Ameland.

We vertrokken toen vanaf Harlingen, waardoor de Westkant van het Wad bevaren kan worden en we de eilanden Terschelling en Vlieland aandoen.

Hier vind je data van de reizen naar het Westwad vanuit Harlingen.

Een laag perspectief met net de opkomende zon die weerspiegelt in de glanzende binnenkant van een oester…. Onze gasten zijn zo creatief!

En dan de opkomende of ondergaande zon. Dat is toch elke keer weer een schouwspel met kleuren die je vertsteld doen staan. Van poederig lavendel tot woest goud. Je moet jezelf soms dwingen om gewoon te blijven zitten en kijken en je camera niet aan te raken. Maar voor hobby fotografen is dat natuurlijk niet te doen.

De Waddenzee is een paradijs voor fotografen. Of je nu met je neus in de zand duikt, vergezichten vastlegt of net die zwerm kanoeten die voor je neus opstijgt.
Krijg je er al zin in? Kijk dan hier voor een overzicht van alle reizen in 2024. We zien je graag aan boord van de Nova Cura, jij EN je camera’s.