Vaste prik op vrijdagochtend: Judith bakt American Pancakes.
Lekker warm, zoet en soms met bosbessen. Zo maak je ze.
Recept American Pancakes
Ingrediënten
500 gram bloem
kwart liter melk
3 eieren
zakje Backin
zakje vanillesuiker
snuf zout
eetlepel zonnebloemolie of gesmolten boter
eetlepel suiker
Bereidingswijze
Klop eerst de eieren lekker luchtig. Voeg dan de andere ingredienten toe en roer ze goed door met een pollepel. Het is een vrij dik beslag. Maar het moet ook niet TE dik zijn: het moet goed van je lepel afglijden en in de pan een klein beetje uitvloeien. Als het te dik of te dun is, voeg dan melk of bloem toe.
Bak de pancakes in een grote koekenpan met een klein beetje boter.
Neem een opscheplepel en doe er zoveel beslag in dat je een bergje krijgt van ongeveer 10 x 5 cm.
Laat de onderkant bruin worden en keer ze dan om (de bovenkant is dan nog nat), dan rijzen ze snel. Als die kant ook bruin is, zet dan het vuur laag en laat de pancakes nog goed doorgaren.
Ik leg de pancakes na het bakken in de oven om ze warm te houden en dan garen ze natuurlijk ook nog een beetje door.