By 12 juli 2019 Recept No Comments

Recept Ravioli met Spinazie-Ricotta saus

IEDEREEN vindt dit heerlijk. En het is een gerecht dat razendsnel klaar is.
Ideaal voor als we om 18 uur de haven in varen en het eten nog gemaakt moet worden.
Ik maak het met Ravioli, maar als je het wat minder stevig wilt, gebruik dan gewone pasta.

Ik serveer er een frisse tomatensalade bij, met rode ui en basilicum.

Ingrediënten

Twee pakken verse ravioli. Jumbo verkoopt hele lekkere van het merk Laplace, Albert Heijn heeft ook goede van het huismerk. 
Een zak verse spinazie (400 gram)
1 ui, 2 tenen knoflook  (in stukjes gehakt)
1 bakje ricotta
Peper, zout, nootmuskaat
Olijfolie
Om het af te maken: handje gehakte walnoten, eventueel parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Fruit een middelgrote ui in de olijfolie,  voeg 2 tenen knoflook toe en laat lekker zacht worden.
Meng er hand voor hand de spinazie doorheen. Als die geslonken is, voeg je de ricotta toe.
Roeren, lekker heet laten worden en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Opdienen met gehakte noten en parmezaanse kaas.

Ik serveer dit met een salade Caprese (tomaten, basilicum en mozzarella). Maar een frisse groene salade smaakt er ook heerlijk bij.